Nebezpečný soupeř v zimě posílil o pět hráčů, ale ještě se potřebuje dostatečně sehrát. Ani v Petrovicích v zimě nelenili. Z Karviné dorazil Siekiera, z Dětmarovic zase Kempný. „Hlavně se nám ale povedla zimní příprava, od té se vše odvíjí a my z ní měli opravdu dobrý pocit. Klukům jsem řekl, že první jarní zápasy to bude spíš o morálu, o vůli a jak je na tom kdo se silami, protože ty terény ještě nebudou v ideálním stavu, bude to měkké a náročné," přibližoval úvodem trenér Lokomotivy Jiří Kuljovský, jehož vedení klubu přemluvilo k tomu, aby první tým Petrovic vedl ještě na jaře.

Hanusek: gól a červená

Petrovičtí začali aktivně, ale proti dobře fungující obraně Frýdlantu se nemohli prosadit. „Kolmice za obranu se nám začaly dařit až v závěru poločasu," všiml si Kuljovský.

Právě tou dobou se domácím podařil průnik do vápna, kde se hosté dopustili držení a Petrovice dostaly k dispozici pokutový kop, který Hanusek proměnil. Jenže autor vedoucí branky na hřišti moc dlouho nevydržel. Za pár okamžiků dostal druhou žlutou a šel ze hřiště. „S penaltou to nemělo souvislost, Dan se pokoušel nůžkami zasáhnout balon, ale trefil protihráče, který šel do souboje hlavou. Byl to spíš nešťastný moment," popisoval Kuljovský.

Domácím nicméně začalo oslabení. Celý druhý poločas znesnadňoval hru obou mužstev silný vítr, ale domácí se v obranné fázi překonávali a obětavou prací nepouštěli hosty k ohrožení Mrozkovy brány.

Trenér Kuljovský v závěru utkání ukázal na Kondzolku sedícího na lavičce, ten skočil do hry, za minutu utekl čtyřem protihráčům a pečetil výhru Lokomotivy. „Každý start je důležitý a nám to bodově vyšlo, takže jsme spokojení. Byl to těžký zápas," uznal Kuljovský.

Lokomotiva Petrovice – BFK Frýdlant n. O. 2:0 (1:0)

Branky: 43. z pen. Hanusek, 87. Kondziolka. Rozhodčí: Částečka – Kneisl, Mankovecký. ŽK: Hanusek, Urban – Šigut, Hrdlička, Dvořák. ČK: 43. Hanusek. Diváci: 120.

Petrovice: Mrozek – Klimas, Leibl, Moskál, Bajzáth – M. Puškáč (85. Kondziolka), Škuta (89. Hujo), Hoffmann, Siekiera (63. Klein) – Urban, Hanusek. Trenér: Jiří Kuljovský.