Celkový vítěz vyhraje v červnu jeden ze 71 originálních dresů českého národního týmu podepsaný jeho hvězdami. Pojďme si připomenout, co Fortuna TIP liga je a jak se hraje.

1. V ČEM JE PODSTATA HRY?

Soutěžící od března do června tipují každý týden výsledky deseti vybraných víkendových fotbalových utkání, které redakce vypíše na tiket zápasy pro příslušné kolo a otiskne ho ve vašem Deníku. Tipuje se výsledek po 90 minutách hry: 1 výhra domácích, 0 remíza nebo 2 výhra hostů. Tikety s dvojtipy 10 nebo 02 budou brány jako chybné a nebudou započítány.

2. JAK SE DO HRY ZAPOJIT?

Vyplňte a vystřihněte z vašeho Deníku hrací kupon, který v novinách najdete vždy od pondělí do středy. Tipy pak doručte do pátečních 12 hodin do redakce Deníku v Moravské Ostravě v Mlýnské ulici 10 nebo na další tři vybraná sběrná místa (viz box) do čtvrteční půlnoci. Hráči mohou soutěžit i na internetu na adrese www.denik.cz/fortunatipliga. Poprvé ale musíte vždy použít kupon z novin, abychom Vás mohli do soutěže zaregistrovat a přidělit vám startovní číslo. Podruhé se můžete do soutěže zapojit už i na webu (uzávěrka v pátek v 16 hodin). V případě potíží se prosím ozvěte na e-mailovou adresu david.hekele@denik.cz či telefonní číslo 724 589 319. Pokud chcete posílat kupony poštou, snažte se je odeslat nejpozději ve středu daného týdne, aby do redakce Moravskoslezského deníku dorazily včas. Pořadí po každém kole najdete v úterním Deníku.

3. JAK SE BUDOU TIKETY HODNOTIT?

Za každý správně natipovaný zápas připisujeme dva body, za špatně natipované utkání naopak ubíráme bod. Za celý tiket tak můžete získat až dvacet bodů, ale také minus deset, pokud neuhodnete ani jeden zápas. Odečítání bodů zajišťuje, že se do hry můžete zapojit i v jejím průběhu a stále máte šanci na celkové vítězství a hlavní výhru. Pokud se některý z vybraných zápasů nesehraje, nedohraje či odehraje před víkendem, nedostanou za něj hráči žádný bod. A pozor! Deník současně přichází s novinkou: dva bonusové body získá každý hráč, který spolu s tipy odevzdá i speciální číselný kód otištěný v Deníku. Kód mohou vložit do tiketu i hráči na webu.

4. CO ROZHODUJE O VÍTĚZI PŘI ROVNOSTI BODŮ V JEDNOTLIVÝCH KOLECH?

Jako první rozhodující faktor je Supertrefa, v níž hráči tipují celkový součet branek, které padnou v deseti vybraných utkáních v každém kole. Pokud budou mít dva nebo více tipujících shodný počet bodů a ani jeden přesně netrefí Supertrefu, rozhodne bližší tip skutečnému počtu vstřelených branek (pokud Supertrefa bude 20, první čtenář tipne 19 a druhý 22, získá cenu první tipující). Pokud by se dva nebo více tipujících přiblížili Supertrefě stejným rozdílem, přistoupíme na „pravidlo první chyby". Tedy u tiketů těchto tipujících půjdeme chronologicky odshora dolů a tiket, který bude mít první chybu, vypadne. Pokud se budou tikety shodovat i v chybně tipovaných zápasech, zvítězí více hráčů.

5. CO ROZHODNE PŘI ROVNOSTI BODŮ O CELKOVÉM VÍTĚZI?

Během soutěže to v celkovém pořadí bude vyšší počet bodů získaných v posledním kole. Pokud se sejde více tipujících se stejným počtem bodů v konečném pořadí, bude rozhodovat součet tipů Supertrefy ve všech kolech. Pokud by žádný ze soutěžících netrefil správný počet vstřelených branek ve všech vybraných utkáních Fortuna TIP ligy, určí se pořadí dle toho, kdo byl tomuto počtu nejblíže. Pokud by se daní soutěžící přiblížili skutečnému počtu gólů stejným rozdílem, zvítězí více hráčů.

6. O CO SE HRAJE?

Celkový vítěz získá jednu ze 71 unikátních a sběratelsky hodnotných cen: originální dres české reprezentace podepsaný jeho hvězdami. Zajímavé ceny však čekají i na vítěze jednotlivých kol.

Více informací čtěte nadále ve svém Deníku a na www.denik.cz/fortunatipliga.