„Už jsme to po těch předchozích nezdarech potřebovali jako sůl. A začali jsme zase dávat góly," připomněl jediný gól z posledních čtyř zápasů trenér Stonavy Karel Sochora.

Jak po utkání trefně poznamenal, fotbal nemá logiku. „Hlubina byla fotbalovější, silná na míči i kondičně, o sto procent lepší než Libhošť, kde jsme posledně prohráli. Ale tři body jsme brali my," pokrčil rameny Sochora.

S domácími to za stavu 0:2 vypadalo všelijak. „Hosté začali výborně, přehrávali nás rychlostně. Soupeři byli dynamičtější, výbušnější. Navíc jsme dělali chyby vzadu," neunikly Sochorovi hrubky obránců i gólmana Ciasnochy.

Jenže právě brankář Ciasnocha tým za tohoto stavu výrazně podržel, když lapil Hlubině další dvě tutovky. „Dostat třetí gól, bylo po zápase," přiznal Sochora.

Tomu v zápase skvěle vyšly tahy v sestavě. Na nepříznivý stav reagoval změnami postů a nasazením zkušeného Hojdysze, který spoluhráče strhl svým výkonem a bojovností k výsledkovému obratu.

Ještě do přestávky snížil na 1:2 Dittrich. „Získali jsme střed pole, kluci se příchodem Hojdyho neuvěřitelně semknuli a bojovali jeden za druhého. Cítili, že soupeř je lepší a jen spolehlivým a zodpovědným týmovým výkonem můžeme získat nějaké body," přibližoval Sochora.

To se nakonec povedlo, i když cesta k nim byla trnitá. Stonavští se ale vyždímali k maximu. Výborně hrající Dittrich v nástupu do druhé půle srovnal a pak se trefil i Šuster. „Chtěl jsem ho už stáhnout do záložní řady, protože Hlubina začínala mít zase větší převahu, ale nechal jsem ho ještě chvíli nahoře a Pavel dal důležitý gól," radoval se Sochora.

Ostravský Krčmařík však zanedlouho srovnal. A tak Sochora poslal na hřiště Malúše. Nedávná posila Jiří Malúš se ukázal jako skvělý žolík a v 83. minutě utkání rozhodl! „Jsou to zlaté body. Chtěl bych mužstvu poděkovat, jak k tomu přistoupilo. I když jsme vzadu dělali nějaké chyby, všichni obrovsky bojovali," uznal Sochora. Přál by si, aby utkání znamenalo obrat ve vývoji.

„Takové vítězství je cennější než tři body po bezproblémovém průběhu. Hodně si toho vážíme," ujistil kouč Stonavy.

SK Stonava – Unie Hlubina 4:3 (1:2)

Branky: 41. a 52. Dittrich, 63. Šuster, 83. Malúš – 7. Hyrník, 28. Sasko, 73. Krčmařík. Rozhodčí: Fanc – Kret, Pasterčák. ŽK: 4:2. Diváci: 100.

Stonava: Ciasnocha – Edr, Frait, Wojnarovský, Skřižovský (37. Hojdysz) – Hančin – Kisel (77. Malúš), Graňák, Dittrich, Němec – Šuster. Trenér: Karel Sochora.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu většinou nezveřejňuje kompletní obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, domova i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Deníku, anebo ve zlevněné předplacené internetové verzi.
Aplikaci e-paper (elektronické vydání novin) najdete ve spodní části těchto webových stránek. Po připojení si pak můžete Deník v plném znění přečíst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.