„Premiéra nám opravdu moc nevyšla. Myslel jsem, že si odvezeme nějaký bod, ale v zápase se projevila letní příprava, která byla mizerná. Hodně hráčů jsem k dispozici vůbec neměl, někteří přišli na poslední trénink. To muselo být znát," uznal trenér Stonavy Dušan Kohut.

Frenštát si zasloužil vyhrát, neboť v první půli jasně dominoval. Paradoxně dával branky po stonavských hrubkách, zatímco z vypracovaných akcí, které si gól zasloužily spíš, se trefit nedokázal.

Už ve 12. minutě se snesl dovnitř stonavské šestnáctky, konkrétně na roh malého vápna, centr, dva stonavští hráči se nedomluvili a volný Klimpar přehodil gólmana – 1:0.

Za pár minut kopali domácí roh, přízemní rána prošla nerušeně napříč vápnem, aniž by balon někdo odkopnul, ze zadní pozice si na něj naběhl Šuport a prostřelil Tvradíka podruhé. „To jsem snad ještě neviděl, aby přízemní centr prošel přes našich snad osm hráčů," kroutil hlavou Kohut.

„O přestávce jsme si k našemu výkonu něco řekli, protože ten poločas byl z naší strany opravdu bídný. Jediná střela Zollera na soupeřovu bránu, to byla chabá vizitka," konstatoval kouč hostů.

Stonava se ve druhé části skutečně zvedla, domácí jí ale dali třetí gól a bylo po zápase.

Korigovat se snažil Frait, po něm i Zoller, oba trefili břevno, a tak se hosté dočkali čestné branky až v 83. minutě, kdy Hančin proměnil penaltu po faulu na Febera. „Víc jsme už nestihli a před pokračováním soutěže je jasné, že na naší hře musíme hodně zapracovat," zakončil Dušan Kohut.

Beskyd Frenštát p. R. – SK Stonava 3:1 (2:0)

Branky: 12. Klimpar, 18. Šuport, 54. Matúš – 83. z pen. Hančin. Rozhodčí: Beran. ŽK: 1:1. Diváci: 138.

Stonava: Tvardík – Sochora, Škuláň, Aniol, Hančin – Feber (82. Zachata), Lachowicz, Kisel (68. Skřižovský), Czyž – Zoller, Frait (68. Macko). Trenér: Dušan Kohut.

Další zápas hraje Stonava v sobotu s Dolní Lutyní.