„Podobný výlet bych si příště rád ušetřil," poznamenal trenér Lokomotivy Jiří Kuljovský. Tak vysokou porážku pod jeho vedením Lokomotiva ještě neutrpěla. „Všechno je jednou poprvé," zasmál se Kuljovský.

„Paradoxně jsme s domácími sehráli naprosto vyrovnanou partii. Běžecké výkony na obou stranách byly rovnocenné, kombinace taky, akorát, že domácí dávali góly a my ne. Spíš jsme jim na ty jejich ještě nahrávali," mávl rukou trenér petrovického mužstva, když si vybavil úvodní dvě trefy zápasu.

Po špatných rozehrávkách a neobsazení protihráčů se v prvním případě trefil Pospěch, ve druhém se kopala desítka, kterou proměnil Výmola.

Také Lokomotiva dostala po faulu na Urbana možnost zahrávat pokutový kop, ale Moskál by snad překopl i ragbyovou bránu. „I když to bylo 1:0 nebo 2:0, pořád to bylo vyrovnané. Hráli jsme, hráli a najednou dostaneme třetího. Domácí nás trestali skoro ze všeho," kroutil hlavou Kuljovský.

Už během první půle se mu začala bortit sestava, když odstoupil pravý bek Leibl, ve druhém poločase jej následoval také pro zranění levý bek Bajzáth. „Příště už asi opravdu nastoupíme s dorostenci," dodal Kuljovský.

Ve druhé půli si hosté vypili kalich hořkosti až do dna. „Stále to bylo vyrovnané utkání, soupeři jsme namazali na čtvrtý gól a pátý nám trefili do šibenice. Ten výsledek vůbec neodpovídá tomu, co se dělo na hřišti. Nehráli jsme vůbec špatně, natož tak, abychom vyfasovali bůra. Raději na tohle pondělí zapomenout," vzhlíží už Kuljovský k nejbližšímu zápasu.

FC Valašské Meziříčí – Lokomotiva Petrovice 5:0 (3:0)

Branky: 25. z pen., 36. a 69. Výmola, 18. Pospěch, 79. Wludyka. Rozhodčí: Kondler – Páral, Kulička. ŽK: 0:2. Diváci: 350.

Petrovice: Mrozek – Leibl (29. Motyčka), Moskál, Gill, Bajzáth (65. Chwastek) – Puškáč, Kondziolka, Hoffmann, Paduch, Siekiera – Lukan. Trenér: Jiří Kuljovský.