Pražané se už v nevýrazné sezoně potřebovali chytit, jenže ani Karviná si už nemohla dovolit další ztráty, a tak se čekalo, s čím na favorita vyrukuje.

Domácí se rychle dostali do tempa a drželi míč. Po šanci Lafaty udeřili v 17. minutě a nebyl to nikdo jiný než letenská ikona Tomáš Rosický. „Rosa je stále výjimečný hráč na mezinárodní úrovni, moc nám pomohl,“ uznal sparťanský trenér Andrea Stramaccioni. Pochvaloval si také celkové zlepšení hry svého mužstva. „Zlepšili jsme se v distribuci míče. Samozřejmě ne vždy se daří proměnit všechny šance a skórovat, ale za výhru jsme rádi,“ dodal spokojeně.

Kdo ví, jak by mluvil, kdyby Karvinští proměnili některou ze svých příležitostí, které si i proti Spartě dokázali vytvořit.

Zajímavé možnosti se rodily po Budínského nápadech a v první části hlavně po pravé straně hřiště. Největší měl nakonec Ramirez, který pelášil sám na gólmana Dúbravku, ale svou tutovku zazdil. Také Letičův skluz mohl skončit srovnáním na 1:1.

I druhá půle začala obrovskou šancí právě Budínského, jehož povedenou ránu k tyči vytěsnil na roh Dúbravka. „To byl moment, který nám mohl vyjít. Bůďa tohle proměňovat umí. Místo vyrovnání jsme pak ale dostali druhý gól a tempo hry opadlo,“ připustil kouč Karviné Jozef Weber s narážkou na hodně šťastný gól Hovorky.

„Dneska to proti Spartě šlo, dokázali jsme se tam prosadit. Bohužel jsme nedotáhli žádný brejk, to zamrzí,“ dodal zklamaně Lukáš Budínský.

Jeho spoluhráč Marek Janečka to viděl podobně. „Na to, že jsme hráli na Spartě, bylo těch šancí docela dost. Bohužel se to od začátku sezony ukazuje jako naše slabina. V koncovce se trápíme, a když nedáme branky, tak můžeme těžko vyhrát,“ pokrčil rameny.

Jenže co s tím? Karviná zůstává stále na čtyřech bodech a spodek tabulky se na ni už dotáhl. „Musíme být trpěliví. Pořád pracovat. Asi už to je i trochu o hlavách, naštěstí se do těch šancí pořád dostáváme. Kdybychom se do nich nedostávali vůbec, bylo by to na zamyšlení. Někdy to už prolomit musíme,“ pronesl po zápase trenér Weber.

Sparta Praha – MFK Karviná 2:0 (1:0)

Branky: 17. Rosický, 55. Hovorka. Rozhodčí: Nenadál – Koval, Kříž. Bez ŽK. Diváci: 9320.

Karviná: Berkovec – Moravec, Košťál, Hošek, Eismann (56. Štepanovský) – Panák, Janečka (73. Smrž) – Kalabiška, Budínský (69. T. Weber), Letić – Ramírez. Trenér: J. Weber.