„Teď ještě, abychom doma porazili poslední Šenov, a můžeme dát příležitost ve větší míře našim odchovancům. Potřebujeme zkoušet a zapojit do hry mladé, aby přivykli dospělému fotbalu," přál by si českotěšínský Richard Beneš, asistent hlavního trenéra Čestmíra Kročila, který v Břidličné odkoučoval zápas sám, protože Kročil měl rodinné povinnosti.

Těšíňané po předchozí nešťastné porážce od Petřkovic, kde by si zasloužili brát tři body spíše oni, zabrali a smolná prohra na nich nebyla znát. „Samotného mě překvapilo, jakým způsobem jsme ten zápas zvládli. Hráli jsme aktivně, v obraně konsolidovaně, soupeř si prakticky nevypracoval pořádnou šanci," usmíval se Beneš.

Vedení dal jeho týmu Przyczko, jenž zúročil centr Hradečného. „Hezky si naběhl do vápna a zakončil. Takových akcí jsme mohli předvést více, občas nám ale vázne finálka," postřehl Beneš.

Gólů mohli Těšíňané skutečně přidat víc. Jen Trybulec měl dvě čisté šance, ale špatným výběrem místa se o ně připravil. I další střídající hráč Konečný spálil tutovku.

„Za výkon musím hráče opravdu pochválit. Měli jsme to pod kontrolou, celou dobu to bylo v poklidu, vůbec jsem to tak snadné nečekal. Stoperská dvojice Stanowski – Fizek soupeře výborně uskákala a co prošlo, pochytal Klepek. Nemuseli jsme tak řešit nic vážnějšího," dodal.

Kovohutě Břidličná – IRP Český Těšín 0:1 (0:1)

Branka: 16. Przyczko. Rozhodčí: Broskevič. ŽK: 1:1. Diváci: 155.

Č. Těšín: Klepek – Bolek, Stanowski, Fizek, Žebrok (80. Popelka) – Hradečný (85. Podaný), Hrtánek, Mendrok, Kupczak (70. Konečný) – Przyczko, Lojek (55. Trybulec). Trenér: Richard Beneš.