„Všechno vypadalo dobře, počasí, nálada, přišli diváci. Chtěli jsme nově zasetý trávník pokřtít vítězně a dopadlo to takhle,“ kroutil hlavou trenér Těšína Richard Beneš.

Přitom jeho svěřenci hráli v první půli dobře a v prvních dvacet minut dokonce výborně. „Slušně jsme kombinovali, drželi balon. Dali jsme i pěkný gól,“ připomněl Beneš průnikovou přihrávku Kišky na Kantora, který skóroval.

Pak se to začalo sypat. „Zranil se nám Kantor, pak jsme si dali vlastňáka. Tím smolařem byl Byrtus, naše nová posila. To je asi zákon schválnosti,“ pousmál se Beneš.

Nicméně poločas z obou stran bavil. Ve druhé půli začala Těšínu haprovat obrana. „Kluci byli netrpěliví, až běda. Pořád to chtěli hrnout dopředu, i když jsem je nabádal ke klidu. Ale je fakt, že jsme hodně chybovali v záložní řadě, pak se Háji otevíraly možnosti k brejkům, které má dobře zvládnuté. Podle mě to je jeden z adeptů na postup,“ mínil trenér Těšína.

Vinou opakujících se chyb, tedy špatných přihrávek ve středu hřiště, chodili háječtí fotbalisté v přečíslení 4 na 3 nebo dokonce 5 na 3 na Pechovu bránu, protože záložníci Těšína se nestačili vracet. „Během pár minut nám to tam napadalo a bylo hotovo. Je to škoda, protože jsme náš dobrý výkon úplně zdegradovali. Kluci si musí uvědomit, že výsledek 1:5 pak vypadá, jako bychom na hřišti platili za nějaké nekopy. Nemůžeme to tak otvírat,“ zlobil se Beneš.

FK Český Těšín – TJ Háj ve Slezsku 1:5 (1:1)

Branky: 7. Kiška – 67., 69. a 81. Lampa, 32. vlastní Byrtus, 73. Pouwedeoi. Rozhodčí: Čecháček – Vidlička, Futerko. ŽK: 4:4. Diváci: 150.

Č. Těšín: Pecha – Matuszek, Byrtus, Rac, S. Zogata – J. Zogata (66. Kupczak), Sostřonek, Kantor (26. Michalisko), Konečný – Mendrok, Kiška. Trenér: Richard Beneš.