Jeho svěřenci odehráli v Pusté Polomi vyrovnané utkání. Hradečný měl dokonce první velkou šanci, ale místo střely volil zasekávačku a o míč přišel. Domácím pomohla k vedení chyba Těšíňanů. Po trestném kopu nechali hlavičkovat na hranici šestnáctky zcela nekrytého Kosňovského. „Nejmenší chlap na hřišti nám dá gól hlavou," nechápal Kročil.

Oba celky se snažily o kombinaci, ale dostat se do vápna soupeře se jim moc nedařilo. „Hrálo se od šestnáctky po šestnáctku bez nějakých větších akcí. Mělo to skončit 0:0," zalitoval kouč hostů.

Obrázek druhého dějství byl totiž podobný. Za Těšín zahrozil Kiška, jehož střela byla zblokována, domácí pojistili výsledek v 80. minutě po nedostatečném odkopu obrany. „Je fakt, že směrem dopředu jsme si toho moc nevytvořili. Zálohu jsme tentokrát postavili pětičlennou, to aby se soupeř nedostával do šancí. To jsme naplnili, ale nevyvarovali jsme se hrubek, které nás stály výsledek," dodal Kročil, podle něhož schází týmu klasický gólový zabiják, který by proměňoval šance.

„Dozadu to ještě jde, kluci si to umí dát do nohy, kombinačně to není špatné, ale úderná síla v útoku není," zamýšlel se Kročil nad tím, co jeho tým potřebuje.

SC Pustá Polom – IRP Český Těšín 2:0 (1:0)

Branky: 35. Kosňovský, 80. Štybar. Rozhodčí: Mankovecký. ŽK: 1:2. Diváci: 100.

Č. Těšín: Klepek – Fizek, Stanowski, Rac (46. Lojek), Žebrok (78. Popelka) – Bolek, Przyczko, Hradečný, Hrtánek, Kupczak (60. Kiška) – Trybulec. Trenér: Čestmír Kročil.