Trenér mužstva Pavel Smatana vsadil na bojovné typy. „Na rozbitém hřišti soupeře to na žádnou technickou podívanou nevypadalo, takže bylo zapotřebí hrát jednoduchý a účelný fotbal," osvětlil Smatana své záměry.

S těmi se jeho svěřenci rychle ztotožnili. Úvodní gólovku měl na hlavě Polák Trybulec po centru Slívy, ale ještě nedal. Hosté hrozili po standardkách, jako například v 36. minutě, kdy zahrával rohový kop Chlebek a Trybulec už se hlavičkou k tyči nemýlil – 0:1.

Minutu před koncem poločasu přidali hosté uklidňující druhý gól. Po autovém vhazování se do šestnáctky probil Przyczko a svou šanci skvěle využil – 0:2.

„V šatně jsme si řekli, že je třeba pokračovat v jednoduchém fotbalu, který jsme praktikovali. Soupeř se nesměl dostat na kontakt," poznamenal trenér Smatana.

Przyczko si brzy málem zopakoval gólovou radost po dalším autu, ale zahřmělo až z jiné situace. Aktivní Trybulec nejprve v 62. minutě neuspěl, zato Kantor po Chlebkově uvolnění už ano a bylo to o tři branky.

Hosté nepolevovali a v 71. minutě vytvořili v domácím vápně velký závar, který zakončil Šlavka ranou do tyče. „Šancí jsme každopádně měli dost na to, abychom vyhráli tak o pět gólů," rekapituloval kouč Těšína.

I domácí se dočkali svého gólu, i když ho za ně museli obstarat sami Těšíňané. Brankář Klepek totiž vyběhl na dlouhý míč do velkého čtverce, jenže podobné myšlenky měl stoper Staník s protihráčem a Klepek balon napálil jen do svého spoluhráče, od kterého se odrazil do sítě – 1:3.

V úplném závěru ještě střídající Koper připravil dvě gólové situace zkušenému Chlebkovi, který aspoň jednu z nich využil a stanovil konečný účet na 1:4. „Kéž by nám střelecká chuť vydržela," přál si do zbytku soutěže Pavel Smatana.

Sokol Slavkov – IRP Český Těšín 1:4 (0:2)

Branky: 86. vlastní Staník – 36. Trybulec, 44. Przyczko, 65. Kantor, 88. Chlebek. Rozhodčí: Trigas. ŽK: 0:2. Diváci: 150.

Č. Těšín: Klepek – Nowak, Staník, Šlavka, Byrtus – Kantor, Mendrok (65. Koper), Chlebek, Przyczko, Slíva (80. Zábelka) – Trybulec. Trenér: Pavel Smatana.

Další zápas hraje Č. Těšín v sobotu s Petřkovicemi.