V tomto týdnu měly na programu hned dva zápasy, protože kromě duelu v Loděnici je čekala ještě dohrávka ve Veřovicích.

SK Loděnice – FK Český Těšín 4:1 (0:0)

Po výhře nad Slovanem Ostrava se hráčky těšily, že si dobře zahrají i v Loděnici (část obce Holasovice na Opavsku). Jenže domácí tým zaznamenal za poslední rok obrovský vzestup. „Bylo to vidět už na jaře, ty holky jsou šikovné a teď herně ještě o něco více poskočily. Prvních třicet minut jsme se prakticky nevymotaly z vlastní poloviny," férově uznala trenérka českotěšínských děvčat Sylva Bajtková.

Loděnice i Těšín zápolily s vedrem, které o víkendu panovalo. Nikomu nebylo souzeno dát gól. Branky začaly padat až po změě stran a většina do těšínské sítě. „Dělaly jsme chyby v obraně. Druhý gól po sporné malé domů z jedenácti metrů holky položil a zápas se už jen dohrával," rekapitulovala Bajtková nezdařený výjezd na Opavsko.

Branky: 73. a 78. Lehnertová, 60. Tesařová, 68. Varyšová - 79. Klusová. Rozhodčí: Heiser – Grulich, Baran. ŽK: 1:0. Diváci: 100.

Č. Těšín: Hronová – Kölblová, Sikorová, Skupniková, Kohutková – Farská, Pavlíčková, Dordová, V. Špalková – Klusová, Skočková. Střídaly: Tyrliková, D. Žigová.

AFC Veřovice – FK Český Těšín 2:2 (2:1)

Náladu po porážce v Loděnici si Těšíňanky spravily ve Veřovicích, kde je čekala dohrávka 1. kola, o kterou Veřovice žádaly. Na tohoto soupeře nemají Těšíňanky vůbec hezké vzpomínky. Domácí „řeznice" je totiž pokaždé řádně pokopaly. Tentokrát to bylo v lecčems jiné.

„Soupeř má nového trenéra, takže vůbec poprvé, co hrajeme ve Veřovicích, jsem z jejich lavičky neslyšela pokyny typu: dohraj, přitlač, zabij! Naopak trenér svým hráčkám domlouval, že když už faulují, ať se pak také soupeřce omluví. Navíc nám přinesl bonboniéru za to, že jsme přistoupily na odklad zápasu. Myslela jsem, že se mi to snad zdá," byla příjemně překvapena trenérka Bajtková.

Takže se konečně hrál i s tímto soupeřem fotbal. První půle Těšíňankám nevyšla a Veřovice byly lepší. Do hry dostal Těšíňanky gól Klusové těsně před poločasem. „Branka do šatny nám pomohla, holky se vyhecovaly a ve druhé půli už předvedly mnohem lepší výkon," pochvalovala si Bajtková.

Nejprve však bylo nutné přežít jedinečnou možnost Veřovic na zvýšení náskoku. Brankářka Sikorová faulovala ve vápně, ale následně si penaltu také chytila. To postavilo hosty zase na nohy.

Veřovice však nadále hrály velmi dobře a daly i třetí branku, která ale nebyla uznána pro sporný ofsajd. „Asi se nám v tom zápase vrátilo vše za všechna ta příkoří, která jsme tady za poslední roky zažívaly," smála se Bajtková.

Těšín měl sice nadále obrovské problémy s rychlostí domácích útočnic, ale po hodině hry se dočkal vyrovnání. „I ten bod jsme braly, takže jsem holky nabádala, aby za žádnou cenu neopouštěly své pozice v obraně, protože po brance na 2:2 samy cítily, že by se tady dalo i vyhrát. Jenže každý nákop Veřovic dopředu doslova smrděl gólem. Útočnice soupeře byly skutečně nesmírně rychlé," uznala Bajtková.

Nakonec mohly její svěřenkyně i vyhrát, ale v závěru spálily velkou šanci. Po tom nepříznivě se vyvíjejícím průběhu hry by to ale možná bylo až příliš. „To asi jo. My jsme byly spokojené už jen s tím, že snad poprvé jsme z Veřovic neodjížděly s žádným zraněním. Výsledek je pro holky povzbudivý, zvlášť před domácím zápasem s Pržnem, který považujeme za takové malé derby," zakončila Sylva Bajtková.

Branky: 16. Busková, 35. Mališová – 43. Klusová, 65. Skočková. Rozhodčí: Žáček – Fojtík, Buťa. ŽK: 0:2. Diváci: 55.

Č. Těšín: Sikorová – Kölblová, A. Špalková, Dordová, Skupniková – Farská, Pavlíčková, Kohutková, V. Špalková – Klusová, D. Žigová. Střídaly: Skočková, Fajkoszová, Nováková. Trenérka: Sylva Bajtková.