„První půli jsme odehráli hodně slušně. Měli jsme střed hřiště, vytvářeli si šance," načal hodnocení duelu trenér Těšína Richard Beneš.

Třeba S. Zogata šel dvakrát sám na gólmana, ten mu ale pokaždé šanci zmařil svým zákrokem. Gólu se domácí dočkali až po Sostřonkově průniku a nedovoleném zákroku jednoho z kobeřických hráčů. Kantor následnou penaltu proměnil a domácí se uklidnili.

Sostřonek pak ještě orazítkoval spojnici břevna a tyče a chvíli před koncem poločasu předvedli domácí nejhezčí akci zápasu, kdy Malyjurek vyslal průnikovou přihrávkou kupředu Lojka a ten nezaváhal. „Mladý Adam se mi líbil už v Břidličné, tak dostal šanci na pravém beku znovu a jak je vidno, chytá svou šanci za pačesy," ocenil výkon Malyjurka trenér Beneš.

Domácí tedy vedli 2:0, zato druhá část utkání se jim vůbec nepovedla. Kobeřice přidaly na agresivitě v osobních soubojích, získávaly odražené míče a rázem to opticky vypadalo na souvislou převahu hostů. Však se také dvakrát dostali do gólové situace. „Skákalo nám to tam na lajně. Kdyby byly Kobeřice důraznější, tak mohly vyrovnat," souhlasil Beneš.

Vadila mu spousta zkažených přihrávek a ztrát. „Vlastně jsme pak spoléhali jen na brejky, když to Kobeřice hodně otevřely. Lojek v jednom překopl gólmana i bránu, naštěstí Konečný už se do rozhozené obrany prosadil," popsal trenér Těšína.
Teď už se Těšíňané dostanou i na přírodní trávu. „Ještě v úterý potrénujeme na umělce a pak jdeme na trávu, abychom se dobře připravili na těžké utkání v Čeladné," upozornil na šlágr příštího kola Richard Beneš.

FK Český Těšín – Sokol Kobeřice 3:0 (2:0)

Branky: 20. z pen. Kantor, 44. Lojek, 89. Konečný. Rozhodčí: Lakomý – Pala, Potiorek. Bez ŽK. Diváci: 60.

Č. Těšín: Gradek – Malyjurek, Kupczak, Rac, Bolek (36. Michalisko, 89. Matuszek) – Hradečný (70. Folwarczny), Sostřonek, Kantor, S. Zogata – Kiška (63. Konečný) – Lojek (81. Bolec). Trenér: Richard Beneš.