„Cením si toho, že se tým oklepal, přesto na něm ta předchozí vysoká porážka trochu zanechala stopy. Ale zase jsme se proti Háji dokázali vrátit do zápasu," hledal klady víkendového duelu trenér Bohumína Bohuš Keler.

Jeho svěřenci se v Háji dostali šťastně do vedení, ale pak vstoupil do děje utkání nepřesný arbitr Kantor, který vůbec neviděl úmyslné zahrání rukou jednoho z domácích borců, který tím zastavil akci Bohumína a ten prakticky po pár sekundách inkasoval. „K té akci nemělo vůbec dojít, měli jsme kopat přímák a domácí hráč měl dostat žlutou kartu," zlobil se Keler.

Po změně stran se dlouho hrál vyrovnaný fotbal. Háj se dostal do vedení v 51. minutě, kdy hosté nepochopitelně nechali projít přízemní centr téměř od brankové čáry až k volnému Jurkovi. Po pěkné kombinační akci ale srovnali a pak přišla pasáž, která rozhodla o osudu zápasu. Bohumínský Ciesarik zahodil na šesti metrech od brány tutovku, domácí zanedlouho podnikli výpad, kdy jeden z hájeckých útočníků šel do souboje s Šiškou karatistickým způsobem, ale místo faulu nechal rozhodčí Kantor pokračovat ve hře a Lampa z akce vytěžil vítězný gól.

TJ Háj ve Slezsku – FK Bohumín 4:2 (1:1)

Branky: 22. Kouassi, 51. Jurek, 71. Lampa, 78. Kocur – 15. Jatagandzidis, 64. Neuwirth. Rozhodčí: Kantor. ŽK: 2:4. Diváci: 100.

Bohumín: Gladiš – Poštulka, Šiška, Košťál, Kloda (55. Kubinski) – Seget, Věčorek, Gorniok (83. Graňák) – Sittek, Neuwirth, Jatagandzidis (60. Ciesarik). Trenér: Bohuš Keler.

Další zápas hraje Bohumín v neděli s Dětmarovicemi.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.