Jeho branky orámovaly celé střetnutí, cennější byl pochopitelně jeho vítězný gól z poslední minuty. Dětmarovice nesehrály v Ostravě vůbec jednoduché utkání. „Teď už pro nás bude každé těžké. Všichni se na nás budou chtít vytáhnout a nezbývá nám, než vyhrávat nejen doma, ale i venku,“ uvědomuje si nelehký úkol trenér Dětmarovic Josef Jadrný.

Zápas to byl pro jeho tým složitý z několika důvodů. Mužstvu chyběli klasičtí útočníci Ristovský s Tomášem, po půlhodině hry navíc odstoupil ze hry Hrtánek, mozek a srdcař týmu. Jeho důležitou pozici stopera zastoupil Kurušta a zvládl to skvěle. Ale zase oslabil útok.

Těšíňané i přes herní převahu žádný gól nevytěžili.
Těšín udržel nulu, ale zůstal poslední

„Točili jsme pozice, protože nás není tolik. Nemáme tak široký kádr, abychom měli na každé místo dva rovnocenné hráče. Naštěstí góly obstarali jiní,“ oddechl si Jadrný.

Macko se trefil hned v úvodu, pak měl další šanci, kromě něj i Kurušta, ale náskok Dětmarovic nevzrostl, naopak jej ve 21. minutě vymazal Mašlanka.

Start do druhé půle měli výrazně lepší nadšeně bojující Ostravané a vedli 2:1. „Začal jsem tušit problémy, protože domácí hráli opravdu dobře. Nevěděli jsme, co od nich čekat, výsledky mají jako na houpačce, k tomu výborného gólmana Řehulku. Chytil nám nějaké šance,“ vybavoval si Jadrný.

Orlovští fotbalisté si zase zatopili.
Orlová nepotvrdila body z Těšína

Jeho tým postupně utahoval šrouby, ale v době, kdy se srovnával s rozložením pozic, podržel spoluhráče brankář Stach. „Domácí tam měli dvě velké šance. Jakub skvěle zasáhl,“ uznal Jadrný.

Deset minut před koncem srovnal na 2:2 Škuta a závěrečný tlak hostí korunoval po pěkné akci Nitky s Uhrem právě Macko. „Jsou to zlaté body. Nedovolili jsme našim pronásledovatelům přiblížit se. Teď to jen musíme potvrdit doma,“ přeje si dětmarovický kouč. Soupeř bude ovšem silný, Háj ve Slezsku.

SK Polanka n. O. – SK Dětmarovice 2:3 (1:1)

Branky: 21. Mašlanka, 48. Drulák – 2. a 90. Macko, 81. Škuta. Rozhodčí: Pala – Lakomý, Takáč. ŽK: 1:1. Diváci: 124.

Dětmarovice: Stach – Derík, Hrtánek (34. Zahatlan), Mleziva, Holý – Škuta, Siekiera (87. Beilner) – Uher, Kondziolka (62. Nitka), Macko – Kurušta. Trenér: Josef Jadrný.

Bohumínští fotbalisté získali cenný bodík.
Bohumín vyválčil remízu, Baráni chytil penaltu