Po domácí remíze 1:1 s Mladou Boleslaví se dostal na metu 22 bodů a dál se drží v první polovině tabulky.

Kdo by před sezonou čekal, že Karviná uhraje s Mladou Boleslaví 4 body? Upřímně, asi nikdo. Po nedělním utkání to mohlo být klidně bodů šest, Karviná měla více šancí i více střel na bránu, ale je třeba zůstat skromný.

Jak byl spokojen trenér domácích Jozef Weber? „Já jsem určitě spokojený s hrou. S výsledkem ne, což je paradox, protože na podzim tomu častokrát bylo opačně. Ale vstup do utkání se nám dneska povedl, po nějakých patnácti minutách jsme získali převahu, herní rychlost i agresivitu a vytvářeli si z důrazu a díky bojovnosti docela dost šancí. Škoda, že jsme do půle nedali nějakou branku," zalitoval Weber.

Čtěte také: Karviná jde do boje. Na los nekouká

Měl dobrou předvídavost, jelikož Mladou Boleslav sledoval na záznamech z přípravy a tomu uzpůsobil taktiku. „Tušil jsem, že na nás soupeř nasadí rychlostní hráče, jako v přípravě proti Dunajské Stredě. Na to jsme byli nachystaní. Z naší aktivity jsme nakonec vedení přece jen vytěžili, bohužel ještě v doznívající euforii jsme udělali chybu a nechali si vyrovnat. Zasloužili jsme si dnes vyhrát, jsme malinko zklamaní, ale dnešek nám ukázal, že máme na čem stavět, a to je zase pozitivní," konstatoval Jozef Weber.

Karvinští fotbalisté (v bílém) remizovali doma s Mladou Boleslaví 1:1.Zdroj: Lukáš Kaboň

Trenér Mladé Boleslavi Martin Svědík sympaticky uznal, že soupeř byl tentokrát lepší. „Byť jsme do zápasu nevstoupili špatně. Po dvaceti minutách jsme soupeři sami nabídli obrovskou šanci, kdy šel Budínský sám na Šedu. To bylo první varování. Druhé přišlo po další zpětné přihrávce, takže vlastně našimi chybami jsme soupeři nalili do žil sebevědomí a navíc postupně prohrávali osobní souboje ve středu hřiště. Karviná hrála na odražené míče, nic moc nevymýšlela a jednoduchými nákopy se dostávala do útočných akcí. My v osobních soubojích propadávali a díky tomu se Karviná dostávala rychle do zakončení. Vlastně jen díky Šedovi jsme v poločase neprohrávali," vybavoval si Svědík.

Na karvinskou převahu reagoval střídáním Železníka. Zastoupil jej Magera. „Potřebovali jsme, aby nám Magera ve středu pole pomohl vyhrávat osobní souboje. To se povedlo, ale Karviná neustále hrozila z brejků, které má opravdu výborně sehrané a po jednom podobném udeřila. Cením si toho, že jsme na to dokázali reagovat vyrovnáním a upřímně musím říct, že jsme dnes za ten bod rádi. Jeli jsme si sem pro tři, ale realita byla jiná a soupeř byl lepší," prohlásil Svědík.

Čtěte také: Jan Laštůvka před jarem: Přál bych si vyprodaný stadion

Nasadit do brány gólmana Jana Šedu se nakonec ukázalo jako z nouze ctnost. Gólman Boleslavi vychytal karvinské střelce a především díky němu si favorizovaní hosté odvezli do města automobilů remízu. Mladoboleslavský klub totiž původně počítal s gólmanem Sparty Viktorem Budinským, jenže ten už hostoval v Bohemians a protože byl ještě začátkem července registrován v druholigové Vlašimi, byla by Boleslav již jeho čtvrtým klubem v sezoně, a to fotbalová legislativa nepovoluje.

„Já situaci s gólmany komentovat nebudu. Šel jsem prostě do zápasu s tím, že budu chytat, což je i můj cíl. Každý brankář chce chytat," přiznal po utkání sám Šeda.

Svůj výkon však mohl brát jako jisté zadostiučinění. „Tak, mohl bych to brát jako povzbuzení, to určitě. Zápas mi snad vyšel a klukům jsem pomohl. Upřímně jsem nečekal, že si v Karviné tolik zachytám. Těch střel tam bylo opravdu dost," přiznal překvapeně. „Věděli jsme, že Karviná má nebezpečný přechod do útoku a je silová. Celý týden jsme se na to připravovali, ale bohužel hlavně v první půli nám to vůbec nevycházelo a Karviná měla několik šancí. Která byla největší? Asi ta Budínského. Podvědomě jsem si hlídal i zadní tyč, kdyby náhodou zkusil obstřel, ale volil střelu na přední tyč nahoru. Naštěstí jsem tam vystrčil ruku a trefil mě. Myslím, že ve druhé půli už jsme si vzadu dávali větší pozor a soupeř už tam tolik šancí neměl," podotkl.

Karvinští fotbalisté (v bílém) remizovali doma s Mladou Boleslaví 1:1.Zdroj: Lukáš Kaboň

Nová akvizice v dresu Karviné, útočník Tomáš Wágner, se v závěru utkání dostal k nebezpečné hlavičce. Tu mu ale nechtíc vytloukl spoluhráč Lukáš Duda. „To byla smůla, že jsem ho trefil. Nastřelil jsem nejmenšího chlapa na hřišti," vtipkoval Wágner. V první chvíli byl však přesvědčený, že balon tečovali mladoboleslavští zadáci. Když se kopalo od brány, vyjel na rozhodčího. „Myslel jsem, že máme kopat roh. Trochu jsem se na rozhodčího obořil, ale musím se mu na dálku omluvit, Dudis mi pak přiznal, že to bylo od něj. Je to škoda, mohl z toho být gól. Jinak jsem ale s výkonem mužstva spokojen. I diváci viděli, že to bylo herně povedené. Když v tom budeme pokračovat, určitě budou s výkony spokojeni a my také," je si jist Wágner.

Čtěte také: Tomáš Wágner: Padesát gólů? Žene mě to kupředu

Sám od karvinské premiéry nevěděl, co čekat. „Přemýšlel jsem dlouho, jak to asi bude vypadat. Ale chodili jsme dobře do vápna, hráli to přes kraje hřiště a následné centry. Musím říct, že jsem byl zvyklý na míň centrů," dodal.
I když se nevyhrálo, nemusí Karviná působit skleslým dojmem. „Musím kluky pochválit, protože to utkání mělo od nás velké parametry. Se spoluhráči jsme se shodli, že jsme si dnes zasloužili tři body. Dostali jsme takový hloupý gól z nevypracované akce, takže trochu smutní jsme, přesto myslím, že jsme nabídli divákům dobrý fotbal a já osobně se na další zápasy hodně těším. Opět se mi potvrdilo, že mančaft má svou kvalitu," vyprávěl po zápase.

A ještě perlička – z karvinských hráčů byl jediný, kdo v mrazivém odpoledni vyběhl na trávník s krátkým rukávem. Že by byl zvyklý z Jablonce na větší zimy? „To ani ne, ale necítím se dobře v těch termotrikách, takže mě budete dál vídávat v dresu s krátkými rukávy. Ono je to stejně jedno, člověk se během zápasu rychle zahřeje," pousmál se.