Z trojice postupových kandidátů má Karviná dnes nejtěžší pozici. Znojmo hraje doma s Vlašimí, vedoucí Hradec také doma se Sokolovem.

Karvinou čeká ve finiši Fotbalové národní ligy po domácím selhání s Táborskem (1:1) silný soupeř, přestože se Ústí nad Labem na jaře příliš nedaří. „Nedaří, ale to i Táborsku, které u nás remizovalo. Teď se ale rozehráli, takže já jsem opatrný. V Ústí to bude hodně náročné. Je to podobný soupeř, navíc doma o to nebezpečnější," přemýšlí Weber.

Karvinští po výhře v Hradci Králové drželi v postupovém mariáši všechna esa, domácí ztrátou si ale vyrazili trumfy. „To se uvidí, pořád to máme ve vlastních rukou, ale já věřím pořád i tomu, že vedoucí trio bude ztrácet. V závěru soutěže mají všichni těžké soupeře," míní karvinský kouč.

Trenér Jozef Weber se chytá za hlavu. Jeho tým ztratil doma body s Táborskem.

Napověděl mu páteční duel s Táborskem aspoň něco směrem k závěru soutěže? „I přes to množství promarněných šancí si myslím, že naši hru oživila střídání (Zelený, Pospěch – pozn. red.), což je pro nás dobrá zpráva, že máme v záloze více alternativ," dodává.

Na rozdíl od Karviné však o víkendu ústečtí hráči odpočívali. To by mohlo hrát roli. „Věřím, že to zvládneme. Proto jsme také hráli už v pátek. Ale je jasné, že Ústí na nás bude nažhavené. Je to herní soupeř, jako Táborsko, body se mu berou těžce. Budou se chtít doma ukázat a navíc se každý tým hodlá vytáhnout na postupového aspiranta. Opravdu čekám náročný zápas, ale když to vezmu kolem a kolem, tak který zápas pro nás bude lehký?" pokládá si závěrem řečnickou otázku Jozef Weber.