„Ale mohli jsme. Soupeř byl naprosto hratelný, na tom svém uzoučkém hřišti nás ale v první půli překvapil, mydlil nás, hrál velmi agresivně a nakopával balony, zatímco my chtěli hrát fotbal a doplatili jsme na to,“ komentoval klíčové pasáže prvního dějství trenér Orlové Martin Velký.

I tak mohli jeho svěřenci vyhrát. Trenér totiž v šatně udělal velké „haló“, fotbalisté se probrali a odjezdili druhou část přímo vzorově. „Takhle makat jsem snad kluky ještě neviděl. Soupeře jsme jasně přehráli. Škoda, že jsme to nedotáhli k bodům, protože jsme na Bělou měli. Zahodili jsme asi pět šancí. Náš gól dal opět Renta, kdo jiný, ale mrzí mě, že jsme nedotáhli k dalším gólům jiné slibné situace,“ zalitoval Velký.

Na mysli měl především několik přečíslení, v nichž slávisté postupovali tři na dva, čtyři na tři nebo pět na tři. „Kluci jsou mladí, předfinální fázi ještě nezvládají tak, jak se na mužskou soutěž sluší. Oni ty zkušenosti postupně naberou, jen to nepřijde po šesti zápasech v kraji, na to je potřeba dvou let,“ krčí rameny Velký.

Orlová ale nutně potřebuje každý bod, a zvlášť v utkáních se soupeři typu Stará Bělá. „Musíme bojovat dál, kluci to dneska odmakali a určitě s podobným stylem hry nejsme bez šancí proti nikomu. Čeká nás těžký týden a silní soupeři, je potřeba udělat nějaké body,“ uvědomuje si kouč Orlové.

FK Stará Bělá – Slavia Orlová 2:1 (2:0)

Branky: 25. Jaroš, 39. Mika – 62. D. Renta. Rozhodčí: Opěla – Šujan, Vidlička. ŽK: 3:2. ČK: 65. Wendtner (Stará Bělá). Diváci: 100.

Orlová: Ščerba – Jašek, Věčorek, Kalous, Križňanský – Hruška (46. Koschny), Vybíral, Botur, Cmorják (86. Andl) – Novotný, D. Renta. Trenér: Martin Velký.