Sobotní utkání mezi domácími borci z SK Stonava a hosty z Čeladné začalo smutnou událostí, a to uctěním památky za dva nedávno zesnulé členy místního sportovního klubu. Poté už nic nebránilo zahájení mistrovského zápasu a bylo se na co dívat.

Oba celky si vytvořily několik šancí a figurovali v nich většinou střelci svých týmů. Na domácí straně Josef Zoller, na hostující Karel Maceček.

Čeladná šla dvakrát do vedení zásluhou svého kanonýra, domácí Zoller pokaždé odpověděl, k tomu zahodil další tutovky.

Aktivnější domácí nakonec vítězný gól nedali, ale svou hrou přesvědčili, že na jaře posílený tým Stonavy určitě půjde výrazně nahoru.

„Za první poločas jsme si možná zasloužili tři body, ale za ten druhý ani bod, protože soupeř byl lepší," poznamenal trenér hostů Petr Nesrsta po utkání. Domácí trenér Dušan Kohut hodnotil utkání v podobném duchu. „Šance i chyby v obraně byly na obou stranách, některým gólům se dalo zabránit, ale bod s Čeladnou bereme, protože soupeř tady předvedl kvalitní výkon," dodal.

SK Stonava – Beskyd Čeladná 2:2 (2:2)

Branky: 22. a 33. Zoller – 14. a 30. Maceček. Rozhodčí: Herda. ŽK: 3:3. Diváci: 120.

Stonava: Tvardík – Petruňa, Hojdyš, Sochora, Hančin – Černoch (86. Harviš), Páník, Geršl, Bezdíček (68. Kovács) – Frait, Zoller. Trenér: Dušan Kohut.

Další zápas hraje Stonava ve středu se Smilovicemi.

Martin Repka