V rozhovoru pro Deník se ohlíží za účinkováním AZetu v jeho druhé prvoligové sezoně.

Celkem 33 kanadských bodů za 14 branek a 19 přihrávek nastřádala letos opora havířovského mužstva, která už s dalšími hráči plně přebírá role lídrů týmu. V play-off to ovšem byla škaredá baňatá nula. Z havířovských hráčů se v play-off nikomu extra nedařilo, vždyť nejproduktivnějším borcem byl extraligový Aron Chmielewski se čtyřmi trefami.

Už vás přebolelo brzké vyřazení od Třebíče?
Ještě to ve mně doznívá, ale už je to pomalu za mnou. To nic nemění na tom, že nás to všechny mrzí. Věřili jsme, že si sezonu o nějaký ten zápas prodloužíme.

A hodnotíte sezonu spíš jako úspěšnou, anebo hladké vyřazení od Třebíče překlopilo vaše hodnocení na negativní stranu?
Nepřeklopilo, sezona to byla určitě úspěšná. Hodně si ceníme obhajoby šestého místa, protože letos bylo o hodně těžší jej uhrát.

Co nakonec rozhodlo o postupu soupeře?
Určitě jeho větší zkušenosti. Oni měli mnohem zkušenější tým než my, rutinérsky si to uhráli. Rozhodly i přesilovky, v tom byl markantní rozdíl.

Vy osobně jste se stal nejproduktivnějším hráčem mužstva. Máte z toho radost?
Ano, z toho radost mám. Ještě větší bych měl, kdybych něco přidal i v tom play-off, ale tam to bohužel nešlo nikomu. Nikdo se výrazněji neprosazoval, to mě mrzí. Ale sezona byla z osobního pohledu dost dobrá, dařilo se mi.

Možná i to vám pomohlo k premiérovému startu v extralize, který vás dneska čeká?
To určitě mělo vliv. S Michalem Sztefkem se nám v lajně dařilo, takže jsme se oba dočkali i premiéry v extralize. Tedy pro mě to bude premiéra, Michal už si ji odbyl dřív.

A myslíte, že máte šanci se protlačit do sestavy Ocelářů pro play-off?
To leda kdybych dal Spartě hattrick (smích). V Třinci je skoro šest řad, takže svoje šance vidím realisticky. Vypadá to spíš tak, že budeme s klukama trénovat a budeme připraveni v záloze, kdyby se náhodou něco stalo. Že bych si nakonec zahrál ještě jedno play-off, to je spíš science fiction.


Celý rozhovor najdete v tištěném vydání Deníku.