„Musím hráče pochválit za předvedený výkon. Zhruba od druhé třetiny jsme byli lepším týmem a dokázali se prosadit. Vzadu jsme znovu hráli velmi jistě, věděli jsme, že i domácí mají se střílením gólů problémy, a toho jsme chtěli využít. Povedlo se," pochvaloval si jeden z havířovských trenérů Stanislav Sztefek.

Domácí skutečně ztroskotávali na poctivé a obětavé hře havířovských borců, pro které nebyl žádný puk ztracený. AZ navíc dokázal v polovině zápasu gólově kontrovat a na trefu obránce Gracy z 52. minuty už domácí nedokázali odpovědět.

„To je naše letošní bolest. Nejsme schopni soupeři odskočit na dva či více gólů a pak se trápíme. Hlavně přesilovky nám nejdou. Dneska jsme vlastně hráli jen první třetinu. Pak byli hosté lepší," uznal trenér Motoru Radek Bělohlav.

„Věříme, že výhra z ledu silného soupeře klukům pomůže. V této soutěži lze bodovat, ale i ztratit, s kýmkoliv. Doufejme, že už proti Jihlavě na náš výkon z Budějovic navážeme," přeje si trenér Sztefek.

Součástí předzápasového programu pondělního duelu s Jihlavou bude na havířovském zimáku i poděkování bývalým hráčům klubu Robertu Najdkovi, Vítu Stránskému, Petru Prokopovi a Lukáši Zientkovi za odvedené služby v minulých sezonách. Zápas tentokrát začíná až v 18 hodin!

Motor České Budějovice – AZ Havířov 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Kotalík (Rob) – 32. Marosz (Kolařík, Klimíček), 52. Graca (Říčka). Rozhodčí: Mertl – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. Diváci: 3 802.

Havířov: L. Daneček – Vosátko, Bezuška, Krisl, Roupec, Koma, Klimíček, Graca, Deutsch – Sztefek, Pechanec, Kanko – Jakúbek, J. Daneček, Škumát – Maruna, Říčka, Klimša – Kolařík, Marosz, M. Rimmel. Trenéři: Jan Daneček a Stanislav Sztefek.