„To je fakt. Spočítal nám to za všechny zápasy dohromady," smutně se pousmál havířovský kouč Jan Daneček. Jeho trenérský kolega Tomáš Potěšil v koutku duše doufal, že se Havířovu i počtvrté povede nachytat Piráty na hruškách. „Hráči byli nečekaně rozverní, měli před utkáním dobrou náladu a v šatně panovala pohoda. Jenže z ní nás soupeř hezky rychle vyvedl," poznamenal kouč Havířova.

Chomutov od začátku tlačil hosty před jejich branku, byl lepší ve všech herních činnostech, obrovskou aktivitou si vynucoval fauly havířovských borců. „To byla lavina. My se navíc dopouštěli faulů, párkrát jsme soupeři nabídli dokonce přesilovku pět na tři a to je při síle Chomutova prostě nemyslitelné. Takhle se proti němu nedá uspět," uvažoval Daneček.

Havířov měl obranné řady před utkáním nabourané, vzal proto s sebou i sedm juniorů, ktřetí se za stavu 6:1 dostali komplet do hry. Bohužel Lenďák nedohrál a posléze dostal za nesportovní chování trest do konce zápasu i Krisl. „Dohrávali jsme na čtyři beky a jen si přáli, aby poslední třetina rychle utekla. Těší nás, a to je také jediné pozitivum utkání, že jsme aspoň v poslední třetině udrželi nulu a nedostali desítku. To byl náš dílčí cíl po těch dvou třetinách a od toho bychom se mohli odpíchnout pro utkání v Budějovicích," zakončil trenér Daneček.

Piráti Chomutov – AZ Havířov 9:1 (4:1, 5:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Hřebejk (Koma, Toman), 9. D. Kaše (Kämpf, O. Kaše), 14. Rutta (Růžička, Skinner), 20. Hřebejk (Koma, Toman), 25. Hovorka (Skinner), 26. Hřebejk (McGregor, Toman), 27. Bartejs (O. Kaše), 27. D. Květoň (McGregor, Rutta), 38. Chlouba (Dušek, Šulák) – 7. Bahounek (Klimša, Sztefek). Rozhodčí: Sýkora – Toman, Bosák. Vyloučení: 5:10, navíc Krisl (H) 10+DKU. Využití: 3:0. Diváci: 2095.

Havířov: Matoušek (25.–27. Haloda) – Bezuška, Krisl, Lenďák, Stuchlík, Ostrčil, Bahounek, Matějek – Tomi, Šlahař, Fořt – Maruna, Loskot, Jiránek – Klimša, Pechanec, Sztefek – Kurovský, Bednář, Zdráhal. Trenéři: Daneček a Potěšil.