Svěřenci trenéra Štefana Mikeše nastupovali proti soupeři, jehož v minulé sezoně vyřadili v předkole play off. „Bylo vidět, že na to Litoměřice nezapomněly, chtěly nám to vrátit," pousmál se hlavní kouč AZetu.
Domácím však vyšel vstup do zápasu, lépe bruslili a Štumpf ve 13. minutě otevřel skóre. Další gól už nepadl.

V prostředním dějství hosté zabrali a srovnali. „Neviděli jsme nijak úchvatný hokej, je teprve úvod nové sezony, takže to bylo spíš o tom, že nikdo nechtěl udělat chybu. Po tom dobrém vstupu do zápasu jsme hráli takticky velmi slušně, ale soupeř po přestávce zaslouženě srovnal. Tušil jsem, že to bude náročné utkání," poznamenal Mikeš.

Jeho svěřenci jej zlomili dobrými přesilovkami za jasné fauly litoměřických borců. „To nás těší, stejně jako to, že chlapci vyvázli z těch zákroků bez zranění. Některé ty fauly mi přišly zbytečné," zamýšlel se Mikeš nad hrou soupeře. Domácím nakonec vyšly hned tři přesilovkové situace.

„Jsme rádi za ty tři body. Na začátku sezony je pokaždé cítit určité napětí z toho, jak se vám povede vstup do sezony, jak se hráčům bude dařit. Přechod mezi přípravnými zápasy a zápasy o body zvládá každý jinak, jde především o to, že v mistrovských utkáních je cítit větší tlak a svou roli hraje i psychika. Výhra by mužstvo mohla povzbudit před pátečním utkáním proti Kladnu," přál by si zkušený havířovský trenér.

AZ Havířov – Stadion Litoměřice 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 13. Štumpf (Pechanec, Maruna), 43. Sztefek (Haas), 56. Pechanec (Štumpf, Petran), 58. Gřeš (Kotala) – 37. Kopta (Hanták, Švagrovský). Rozhodčí: Koziol – Adamec, Gančarčík. Vyloučení: 4:9. Využití: 3:0. Diváci: 1530.

Havířov: Laco – Krisl, Lenďák, Seman, Nesvadba, Petran, Korím, Dudek – Sztefek, Haas, Dvořáček – Gřeš, Bednář, Kotala – Maruna, Pechanec, Štumpf – Meidl, Matula, Hrazdíra. Trenéři: Mikeš a Janeček.