Ti si vždy po vítězném domácím zápase užívají Danečkovy kousky a těší se, cože to pro ně frýdecký gólman se svými spoluhráči zase vymyslel. Po utkání s Karvinou došlo i na bowling, kdy Daneček pomyslnou koulí srazil k zemi všechny své spoluhráče. V Polárce se opět všichni dobře bavili.

Lukáši, jde vidět, že si pozápasové oslavy s fanoušky vždy dobře užíváte?
Naším cílem je diváky do naší haly přilákat v co největším počtu. Chceme hrát výborný hokej, který se jim bude líbit. Místní fanoušci nám vůbec nejsou lhostejní, chceme hrát pro ně a já jsem rád, že jich chodí hodně. I proto si diváci zaslouží po zápase nějaký ten bonus navíc.

Zápas s Karvinou jste nakonec zvládli, ale zpočátku to asi nebylo to, co byste chtěli?
Tyhle zápasy s posledním týmem nejsou vůbec jednoduché. Už jsem to zažil jak v Havířově, tak v Šumperku. Byli jsme lídry tabulky a proti nám nastoupili poslední. Prožil jsem si i porážky v takových zápasech. Je to o tom, dát soupeři co nejrychleji tři čtyři branky. Když se tak nestane, můžete se hodně trápit. Nám se naštěstí podařilo v první třetině vstřelit dva góly, pak to z nás trochu spadlo. Ty zápasy ve druhé lize teď pro nás nebudou vůbec jednoduché s nikým. Každý se na nás bude chtít vytáhnout, budou nás chtít seřezat. Musíme jít do každého utkání s tím, jako bychom hráli proti druhému v tabulce.

Cítíte to tak i na ledě, že si týmy, které na vás herně nemají, budou pomáhat i jiným způsobem?
Tyhle týmy budou hodně spoléhat na přesilovky. I dnes měli Karvinští snad tři, které jsme přečkali. Je dobré, že jsme letos ještě jako první v takových momentech neinkasovali. Kdybyste s takovým soupeřem prohrávali, těžko by se to asi obracelo, poněvadž by to uzavřeli ve středním pásmu. I pro brankáře je takový zápas dost na psychiku. Vezměte si, že je melete pět minut, oni vám najednou ujedou a z ničeho dají gól.

Se svým brankářským kolegou Jurajem Šimbochem jste v letošní sezoně vychytali už čtyři čistá konta. K tomu pátému vám dnes chyběly pouhé dvě minuty…
Tohle zamrzí, ale pro nás jsou přednější tři body, než nějaká vychytaná nula. Zklamaný jsem v první chvíli byl, ale pak mě blesklo hlavou, že daleko důležitější je vítězství.

V hledišti se během utkání objevil transparent, který lákal fanoušky na středeční duel v Porubě. Pokud za vámi diváci dorazí, můžete se v Ostravě těšit na velkou podporu, je to tak?
To by byla paráda. Jde vidět, že se fanoušci chytli a začali nám věřit. Musím opět zdůraznit, že nikomu z nás není v šatně lhostejné, že hrajeme za Frýdek. Věřím, že ve středu bude k vidění výborný hokej a my své fanoušky zase nezklameme.