První třetina se hrála přes hodinu a půl, neboť domácí Bednář narazil hostujícího Husáka na tvrzené sklo, které nápor nevydrželo a prasklo. Instalace nové tabule tvrzeného skla se řádně protáhla, protože nový plát skla nebyl kompatibilní s těmi sousedními a než údržbáři problém vyřešili k úplné spokojenosti rozhodčích, uplynula hodina a půl. Zápas končil ve 21.45 hodin.

„Nabádal jsem kluky, ať udrží zápas v hlavách, ať zůstanou koncentrovaní. V té roztahané první části to bylo obtížné, ale popasovali jsme se s tím slušně,“ pochvaloval si havířovský trenér Jiří Režnar.

Házenkáři zvládli náročný týden. Zakončili jej postupem v poháru.
Házenkáři zakončili náročný týden postupem v ČP

Výhoda domácího prostředí se v tento okamžik ukázala být skutečně výhodou, protože hokejisté si sundali výstroj a šli si zajezdit na cyklotrenažérech dp útrob stadionu, aby nevychladli a zároveň nemuseli „tvrdnout“ v bruslích. „Přestávka byla nepříjemně dlouhá, to pak člověku ztuhnou nohy, ale my pokračovali v dobrém výkonu a měli dobrý pohyb,“ líbilo se Režnarovi.

Pro domácí tentokrát hrála produktivita, protože utkání bylo jinak vyrovnané. Zvláštní motivaci měli někteří bývalí hráči Havířova v barvách Frýdku. „Jirka Krisl nám dal gól, ale to pro mě není novinka. Vždycky, když hrajeme proti někomu, kdo u nás působil, tak mu dovolíme skórovat. V Přerově to byl zase Marek Sikora, který do té doby neměl snad jediný kanadský bod,“ pousmál se Režnar. Tentokrát to nevadilo. AZ zapsal důležitou výhru a ve středu se na ni pokusí navázat v Porubě.

AZ Havířov – HC Frýdek-Místek 6:3 (1:0, 3:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 18. Gřeš (Pořízek, Chroboček), 24. Pořízek (Bořuta, Bláha), 34. Jergl (Pořízek), 39. Gřeš (Pořízek, L. Bednář), 45. Gřeš (Jergl, Pořízek), 60. R. Veselý (Bořuta) – 29. Raška (Klimša, Martynek), 40. Krisl (Kofroň, Mikulík), 54. Novotný (Krisl, Žovinec). Rozhodčí: Dědek, Vokřál – Poruba, Rožánek. Vyloučení: 7:8, navíc Chroboček (H) 10 min OT – Husák (FM) 5+DKU. Využití: 3:1. Diváci: 1810.

Havířov: Bláha (33. Matoušek) – Matai, Chroboček, Zdeněk, Bořuta, Dudek, Rutar, Mrowiec – Jergl, Pořízek, Gřeš – Rehuš, F. Seman, R. Veselý – L. Bednář, Maruna, Kotala – Bambula, Haas, Macuh. Trenér: Režnar.

Jubileum AZ Havířov.
Havířovský hokej slaví 90 let
FC Baník Ostrava – MFK Karviná, v bílém Dame Diop, v modrém Martin Berkovec
Slezské derby bez vítěze. Karviná v deseti uhájila remízu