Havířovští půjdou do derby s cílem překvapit a vyspravit si venkovní bilanci, která zatím není příznivá.

„Jsme si vědomi toho, že Frýdek jako farma Třince určitě bude moci počítat s výpomocí extraligových hráčů, aspoň v minulé sezoně tomu proti nám vždycky tak bylo. Soupeř je teď na vítězné vlně, daří se mu, čeká nás tedy náročný zápas, ale zároveň se na něj těšíme,“ podotkl hlavní kouč Havířova Martin Janeček.

To ve Frýdku jsou s případným posílením zdrženliví. „V derby bychom měli nastoupit ve stejné sestavě jako na Slavii,“ podotkl kouč Rysů Jiří Juřík.

Vzhledem k postavení v tabulce uzpůsobí Havířované soupeři taktiku, aby měli naději na úspěch. „Pokud ji dodržíme, nejsme bez šance. Hokejový region se na utkání určitě těší, takže nechceme zklamat. My sami jsme zvědavi na diváckou kulisu, kluky určitě přijedou povzbudit i naši fanoušci, takže atmosféra zápasu bude jistě stát za to,“ těší se na dnešní utkání i sám Janeček.

V napětí je samozřejmě i domácí strana, která ovšem své ovečky před přílišnou euforií krotí. „Musíme kluky umravnit, aby moc nelétali v oblacích. Vždyť sezona je teprve na začátku,“ poznamenává trenér Frýdku Juřík s ohledem na postavení svého týmu v tabulce.

„Na derby se ale samozřejmě těšíme, on je to vždy svátek v regionu. Uvidíme, co s námi udělá cesta z Prahy. Přeci jen soupeř hrál doma, takže bude odpočatější,“ myslí si Juřík.

Zápas v moderní hale Polárka startuje v 18 hodin.