Domácí Orli přivítají na svém ledě bohumínský Bospor a na obou stranách bude k vidění přehlídka skvělých hráčů, kteří za sebou mají nejen druholigové a prvoligové zkušenosti, ale někteří z nich se v dobách své nejlepší aktivní kariéry proháněli i na extraligových kolbištích.

Domácí poskládali před sezonou silný tým, jehož cílem je vrátit do města druholigovou soutěž. Orli jsou blízko, protože díky letní reorganizaci II. ligy (kolikáté už?) bude mít vítěz tohoto souboje právo účasti bez nutnosti sehrát kvalifikaci.

Fanoušci Orlové se v aktuální sezoně mohli na domácích zápasech svého mužstva opravdu bavit. O příznivé výsledky se starala taková jména jako Filip Štefanka, Petr Prokop, Marek Zientek, Michal Gleich, Martin Kytka, Robin Pavlas a další. Vždyť Orlová v dosavadním průběhu sezony prohrála jen čtyři zápasy.

V Orlové věří, že jejich snažení se povede dovést do zdárného konce, avšak na druhé straně stojí dobře připravený a ambiciozní tým Bohumína. Kolem hrajícího trenéra Marka Ivana se dokázal dát dohromady výborný mančaft, který táhne za jeden provaz a v sérii nemá co ztratit.

V Bohumíně pojali aktuální sezonu jako oslavy 80 let vzniku bohumínského hokeje a zatím jsou na nejlepší cestě dát si k výročí ten nejlepší dárek.

Zkušení harcovníci jako právě Ivan či Miroslav Javín s Davidem Mikšanem mají kolem sebe spoustu šikovných hráčů a určitě se budou snažit Orlové její úlohu přinejmenším znepříjemnit.

Úvodní duel finálové série je na programu v sobotu od 17 hodin v Orlové, další utkání pak ve středu 15. března od 18.30 hodin v Bohumíně.