Jak jinak se rozloučit se svými fanoušky a povedenou sezonou, než se s nimi společně utkat na ledě. Hokejisté AZ Havířov připravili v sobotu spolu se svým partnerem – společností Radegast, akci, která měla být derniérou letošního druholigového ročníku. Místo barážového duelu s Pískem, který byl zrušen, si hokejisté navlékli historické modré dresy a zahráli si společně se svými fanoušky utkání, které skončilo divokou remízou 7:7.

To ale nebylo podstatné. Hlavním produktem sobotního večera bylo všeobecné veselí a radost z postupu do první ligy. „Já si myslím, že hokejisté na první ligu nemají. Bylo mi to jasné už po první třetině, kterou jsme remízovali," vtipkoval po sranda mači jeden z fanoušků AZetu Tomáš Vizvary. „Celkově jsme nebyli daleko od vítězství, ale pokazil nám to gólman. Asi si vsadil na plichtu," dodal naoko rozhořčeně.

V týmu fandů se hattrickem blýskl Martin Krygiel. „Udělit hattrick budoucím prvoligovým hokejistům, to je úžasný pocit. Nestává se mi často, abych dal vůbec nějaký gól, natož tři. Ale dneska mi tam padalo vše, na co jsem sáhnul," popisoval Krygiel své střelecké štěstí.

Dvě minuty před koncem zápasu dali fanoušci sedmý gól a uvedli domácí do tíživé situace, která je donutila hrát power-play. „Zápas jsme hasili v posledních vteřinách. V šatně jsme si řekli, že chceme vyhrát a že fanoušky s přehledem přejedeme. Ale takové šance, jaké jsme v zápase neproměnili, to si koledovalo o potrestání," navázal na hodnocení „utkání" hrající sekretář havířovského klubu Robin Pavlas.

Nakonec pár vteřin před závěrečnou sirénou hokejisté přece jen srovnali na konečných 7:7. „Jenom škoda, že jsme zápas nedotáhli do vítězného konce. Udělali jsme pár hrubých chyb v obraně a kvalita soupeře byla docela velká, takže jsme rádi i za bod," přidal se i trenér Havířova Tomáš Potěšil.

Utkání tak evidentně pobavilo nejenom fanoušky na tribunách, ale i přímé aktéry na ledě. Po jeho skončení následoval doprovodný program a autogramiáda hokejistů.

„Bylo to příjemné zpestření pro všechny. Večer jsme si užili jak my, tak fanoušci a myslím, že je jenom dobře, když se takové akce konají. Je to důkaz toho, že mezi hráči a fanoušky není jen klasický vztah, ale také i ten kamarádský, což je strašně důležité," popisoval Jan Maruna rozlučku s druhou ligou a se sezonou.

Pro tu příští už mají havířovští hokejisté jisté místo ve vyšší soutěži. „Doufám, že se jim bude i v první lize dařit, abychom pak měli co oslavovat jako letos," konstatoval na závěr jeden z fanoušků Honza Vasilko.