Ústí ve středečním utkání nebylo lepším týmem, využívalo však své šance. „V první třetině jsme tam měli dvě solidní situace, ze kterých se dalo něco vytěžit, jenže jsme je nevyužili a soupeř z totožné situace gól dal. Vyřešil to pěkně a zkušeně, tohle nám trochu chybí," postřehl jeden z trenérů havířovského celku Martin Janeček.

Ve druhé části do toho hosté šlápli a Ústí výrazně přestříleli. „Měli jsme tam dvacet střel na bránu, ale bohužel v předbrankovém prostoru jsme nějací planí. Nepracujeme tam tak, aby nám to vynášelo góly. Přitom chlapci se snaží, bojují, ale zkrátka tomu něco chybí. Po chybě v obranném pásmu jsme pak dostali druhý gól a pak už si to Ústí hlídalo," přibližoval Janeček stěžejní okamžiky utkání.

Branka Havířova na 3:1 přišla pozdě. „Ty poslední dva zápasy si byly dost podobné. Jsme schopni přebruslit soupeře, vyvinout tlak, ale z šancí nevyužijeme nic. Čekáme na nějaký zápas, kdy nám to tam napadá. Kluci nemusí mít hlavy dole, herně to není vůbec špatné a pořád je začátek soutěže, ale branky nám prostě chybí," uznal Martin Janeček.

Slovan Ústí n. L. – AZ Havířov 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 18. Poulíček (Husák, M. Vágner), 32. Kloz (Loskot), 38. Kloz (Loskot, Vrdlovec) – 54. Haas (D. Seman, Maruna). Rozhodčí: K. Hlinka – T. Svoboda, Maštalíř. Vyloučení: 5:5, navíc Přindiš (Ústí) 5 minut + DKU. Využití: 0:1. Diváci: 798.

Havířov: Laco – Lenďák, Krisl, D. Seman, Bahounek, Korím, Petran, od 41. Dudek – Dvořáček, Haas, Hlinka – Kotala, Bednář, Maruna – Štumpf, Pechanec, Gřeš – Pořízek, Matula, V. Meidl. Trenéři: Štefan Mikeš a Martin Janeček.