„To se pak těžko boduje," pokrčil rameny hrající asistent trenéra Rosůlka Martin Kurz, jenž původně neměl vůbec v plánu do zápasu zasáhnout. Jenže Řehůřek brzy inkasoval osobní desetiminutový trest a Kurz šel do hry.

Domácí inkasovali již po padesáti sekundách smolný gól, který Klepačovi propadl pod rukou. „Klasický teploměr. Byl to spíš náhodný gól, pro nás dost nešťastný. Celá situace se dala vyřešit jinak, nakonec soupeř vystřelil z rohu a nám to tam propadlo," rekapituloval Kurz vstupní branku.

Karvinští hokejbalisté (v bílém) proti Plzni neuspěli.

Oba týmy se pak dočkaly několika přesilovek, nikdo žádnou nevyužil. Domácí se snažili, gól nedali, naopak v 7. minutě inkasovali. „Co na to říct, šance tam určitě byly. Obránce máme na slušné úrovni, ale schází nám střelec. Je třeba to prolomit, více se cpát před bránu, i když zrovna proti Plzni jsme tam chodili. Prostě to nevyšlo," komentoval Kurz druhou prohru se silným soupeřem.

„Ten los jsme měli docela náročný. Nejprve mistr z Kladna, teď Plzeň, která skončila loni čtvrtá. Ale na to se nevymlouváme, doma je potřeba bodovat s každým. Když ne vyhrávat, tak aspoň sbírat body, abychom hned ze startu nezahučeli do bojů o záchranu," poznamenal Kurz.

Karvinští hokejbalisté (v bílém) proti Plzni neuspěli.

Možná je problém i v tom, že někteří hráči Karviné dosud extraligovou soutěž neokusili. „Pár hráčů tam asi je, ale spíš je to tím, že to byl pro nás teprve druhý zápas. V létě jsme totiž nehráli žádné přípraváky a ten herní rytmus tam není. Máme nacvičené jen věci z tréninku, které vám ale klasický zápas nenasimulují. Je třeba věřit, že se to časem zvedne," míní Kurz.

Fakt, že Karvinští neodehráli před extraligovou sezonou ani jednu přípravu, je už ovšem dost zarážející. „Je to určitě chyba, když ono ale pomalu nebylo s kým hrát. V regionu je akorát Třinec, a ten se nesejde, a pak už jenom Opava, se kterou je těžké se domluvit. Navíc vzájemné zápasy jsou dost vyhecované, ještě by se kluci mezi sebou porvali. Jak říkám, musíme doufat, že to bude s přibývajícími zápasy lepší. Když nás podrží gólmani a do vedení půjdeme někdy také my a ne pořád soupeř, tak se snad nějakých bodů dočkáme," zakončil Martin Kurz.

HbK karviná – HBC Plzeň 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Pauer (Průcha), 7. Kejř (Průcha, Hanuš), 45. Průcha. Rozhodčí: Nezbeda, Zbořil. Vyloučení: 5:8. Bez využití. Diváci: 71.

Karviná: Klepač – Tomiczek, Růžička, Zaremba, M. Vašek, Dittmann, Pilch – Rosůlek, Diviš, Kozma – Pietrasz, Řehůřek, Kubica – Regec, Pacas, Heczko – Kurz.