Výrazně pomohli hokejisté. Martin Pala junior a hlavně střelec Vladimír Luka, který ukončil úspěšnou sezonu ve Frýdku-Místku. Oba zaznamenali čtyři body, střelec Luka dal hattrick. „Tak silnou sestavu jsme už neměli, ani nepamatuji. Všem patří velký dík," poděkoval hrající kouč HbK Lumír Rosůlek.

„Nechtěl bych ale vyzdvihovat jednotlivce, každý člen sestavy, ať už na place strávil jakýkoliv počet minut, byl velmi platný. Těší mě, že jsme konečně dali víc než tři branky, což se nám v sezoně prakticky nepodařilo. Všichni příkladně bojovali, makali na sto procent a byli nebezpeční. Od první minuty jsme si šli za svým cílem," líbilo se Rosůlkovi.

HbK Karviná – Enviform Třinec 7:4 (1:1, 2:1, 4:2)

Do souboje s krajským rivalem šli domácí s velkým odhodláním. Zapojili se i třinečtí borci v karvinských službách – brankář Smolka a útočník Szkotkowski. Po vyrovnané polovině utkání se domácí rozstříleli a urvali důležité tři body. „Budou se nám hodit do skupiny o udržení. Věřím, že je v našich silách uhrát záchranu extraligy," dodal Rosůlek.

Branky a nahrávky: 2. Zaremba (Pala, L. Rosůlek), 23. Luka (Růžička), 27. Pala (Pořízek, Heczko), 40. Luka (Pořízek, Pala), 43. Heczko (Luka), 45. Luka (Deutsch), 45. L. Rosůlek (Pala) – 8. Věchet (Drábik, M. Říman), 29. Barnošák, 40. Filípek (Věchet), 44. Cieslar (Barnošák, Turoň). Rozhodčí: P. Škrobák a M. Škrobák. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. Oslabení: 1:0. Diváci: 68.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nemusí zveřejňovat celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, domova i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi.
Aplikaci e-paper (elektronické vydání novin) najdete ve spodní části těchto webových stránek. Po připojení si tak můžete Deník v plném znění přečíst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.