Letos se však po skončení základní části hrají ještě nadstavbové skupiny play off o postup do semifinále, i skupina o záchranu.

V ní figurují Karvinští společně s Třincem, Letohradem a Ústím nad Labem. Nejhorší kvartet dlouhodobé soutěže si to rozdá ve vzájemných zápasech o Černého Petra, a karvinští hráči toho aktuálně velmi dobře využívají.

V úvodních domácích zápasech totiž zvítězili jak v derby nad Třincem, tak nad Letohradem. V obou zápasech přispěl k výhrám výrazně Vladimír Luka, hokejista s talentem od Boha.

HbK Karviná – Enviform Třinec 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)

Na poslední krajské derby neměli domácí hezké vzpomínky, jelikož jej ve 20. kole soutěže prohráli doma 0:3. Tentokrát si ale tři body připsali svěřenci trenéra Martina Paly. Vyrovnané utkání s sebou neslo charakteristiku zápasů play out. Nesmlouvavá bitva, enormní nasazení a zapálení všech hráčů, výborné zákroky gólmanů.

Třinecké poslal do vedení havířovský hokejista Daneček, ale domácí nic nevzdávali. Opět s hokejovými posilami Lukou a Rosůlkem, kteří zařídili vyrovnání, i staronovým gólmanem Pavlíčkem v brance, už hostům skórovat nedovolili. Naopak v poslední části sami otočili stav na 2:1. Vítězný gól dal Kasperlík.

Branky a nahrávky: 31. Rosůlek (Luka, Pilch), 39. Kasperlík (Pilch, Luka) – 22. Daneček (Szotkowski, Toman). Rozhodčí: Kubičík, Polášek. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 36.

HbK Karviná – Hokejbal Letohrad 5:2 (4:1, 1:0, 0:1)

Ani ve druhém domácím zápase Karvinští nezaváhali. „Byli jsme si vědomi toho, že prvořadé je uhrát domácí zápasy. Pokud je zvládneme, a dokážeme někde vyhrát, jedno kde, můžeme se zachránit, i když situace už vypadala téměř jasně," ulevilo se trenérovi Martinu Palovi.

Jeho svěřenci se proti Letohradu konečně „utrhli ze střeleckého řetězu". Během pěti minut mezi 10. a 15. minutou nasypali do letohradské svatyně čtyři góly a nevadila jim ani korekce Tesaře. Ve druhé části zvýšil domácí náskok L. Kubica a Letohrad už jen korigoval v poslední části. Domácí zaslouženě vyhráli a přepustili poslední sestupové místo v tabulce svému soupeři.

Branky a nahrávky: 10. Kubica (Luka), 12. Rosůlek (Pala), 14. Kubica (Luka, Kurz), 15. Luka (Kurz), 28. Kubica (Luka) – 14. Tesař (Lux, Forman), 42. Halbršťat (Krejsa). Rozhodčí: Laczko, Polášek. Diváci: 30.