„Jsme troubové. Hlavně, že jsme si celý týden říkali, že Hradec prostě musíme porazit. Jasně jsme upozorňovali, že nesmíme dostat první a už vůbec ne brzký gól. Po šesti minutách jsme inkasovali," mávl rukou naštvaný trenér Karviné Lumír Rosůlek.

Hosté v Hradci ještě zabojovali a srovnali, ale domácím vrátil vedení Fišer a bylo to zase 2:1. „Ještě jsme to zkusili, ale od té druhé třetiny jsme se před branku soupeře dostávali už opravdu těžce. Buď naší vlastní neschopností, anebo prapodivnými verdikty rozhodčích. Prostě dostat se do pásma byl pro nás nadlidský úkol," nebyl spokojen Rosůlek, který podle vlastních slov zabředl do marnosti výkonu celého mužstva.

„Jediný, kdo aspoň trochu vyčníval, byl Honza Rosůlek. Jinak jsme zahráli hluboko pod své možnosti. Jsme hrozně zklamaní. Nejen z toho výkonu, ale i z přístupu hráčů, a to i těch, kteří třeba vůbec nepřišli na zápas. To se pak těžko hraje, když nemáme ani tři kompletní řady," konstatoval Lumír Rosůlek.

Karviná si mohla v případě výhry hodně pomoct a dokonce poskočit na pozice zaručující play-off. Místo toho vrátila dosud nulový Hradec do hry. „Prostě jsme nebyli schopni zbavit se jednoho soupeře v boji o udržení. S takovou to budeme mít v extralize těžké," završil hodnocení porážky hluboce zklamaný Rosůlek, který zadoufal, že v derby na půdě Třince to bude jiné. „Chtěl bych věřit tomu, že se zvedneme, ale nevím nevím," dodal.

Hradec Králové – HbK Karviná 6:2 (2:1, 1:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 7. Novák (Hrubý), 12. Fišer (Hrubý), 21. Černý (Kubát, Pazourek), 31. Pazourek (Ježek), 40. Pazourek (Sádovský), 41. Novák – 8. J. Rosůlek (Farský), 34. Řehůřek (M. Vašek).

Karviná: Klepač (35. Tabášek) – Zaremba, Dittmann, Pilch, Růžička – J. Rosůlek, Farský, Kubica – L. Rosůlek, Pacas, Diviš – Řehůřek, M. Vašek.