Byl to skutečně vydařený víkend. Do dějiště barážového trojutkání dorazili ještě vítězové české a moravské prvoligové skupiny z nedalekého Třince a jihočeského Suchdola nad Lužnicí se svými diváckými tábory.

Nejpočetnější podporu však měli domácí hráči, a to zásluhou hokejových fanoušků, kteří si nechávají říkat Karviňoci. Ti na hřišti vytvořili opravdu parádní a slušnou atmosféru, kdy světlicemi nenarušovali průběh utkání, ale naopak v kontrastu s noční oblohou připravili návštěvníkům akce hezkou podívanou.

„Musíme jim za nás poděkovat, fandili, tleskali, ocenili naše akce. Bylo to příjemné a mužstvu se v takové atmosféře hrálo hned o mnoho lépe," uznal trenér domácích hokejbalistů Martin Pala.

Ten nemohl pro utkání použít kmenové borce Karviné Wróbla a Konečného, protože ti před pár dny oslavili titul v dresu Vlašimi a stále v tomto klubu hostují. Až do 30. června. „Změnila se pravidla, oba kluci nám nemohli pomoct," přitakal Pala.

Nevadilo to. Karvinští doplnili kádr o mladé dorostence, o hokejistu Luku a odehráli povedené partie. „Chtěl bych mužstvu poděkovat za odvedené výkony. Kluci si brali volno, dovolenou, poprvé v sezoně jsme se snad sešli v pořádném složení. Být to tak i v průběhu sezony, nehrajeme baráž, ale play-off," rekapituloval Martin Pala.

HbK Karviná – HBC Třinec 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

HBC Třinec – SK Suchdol nad Lužnicí 4:1 (0:0, 2:0, 3:1)

SK Suchdol nad Lužnicí – HbK Karviná 1:10 (0:1, 0:3, 1:6)

Karviná: D. Vašek, Tabášek – Tomiczek, M. Vašek, Dittmann, Heczko, A. Pilch, Swatko – Kurz, Diviš, Luka – Řehůřek, Pala, Palcer – Hercig, Novotný, Christov – Pastrňák.

Více v tištěném vydání Karvinského a Havířovského deníku