Vítěznou trefu si schoval na poslední minutu a Zubři už neměli příliš času na to skóre srovnat. Pokud chtějí Karvinští favorizované Hanáky potrápit, naskýtá se jim ideální šance zaskočit je v jejich nedobytném stánku. „To bude hodně těžké. Přerov se doma může opřít opravdu o výtečné prostředí, diváci tam hráčům dokážou vytvořit super atmosféru, je to letos skutečně nedobytná tvrz," přemýšlí před zítřejším  utkáním (od 17 hodin) o vyhlídkách svého týmu muž, který zařídil pokračování série minimálně na čtyři utkání.

Když se vrátíme k poslednímu vzájemnému zápasu, jaký podle vás byl?
Hodně náročný. V play-off to už ani jinak nemůže být. Přerov opakovaně dokazuje, že nevyhrál základní část náhodou, je to velice silný protivník na úrovni Havířova. Navíc se nám na něj letos vůbec, ale vůbec nedařilo.

Počet vyloučených hráčů v utkání byl 13:15. Jak takovou spoustu vyloučení vnímali hráči na obou stranách?
Špatně. Rozhodčí asi nechtěli, aby se to nějak vyhrotilo, tak pro jistotu vylučovali za každý kontakt. Na druhou ligu je ale takový počet extrém. Určitě i kluci z Přerova se nemohli pořádně dostat do hry. Bavili jsme se o tom po utkání v kabině a nadšený nebyl nikdo, člověk pořádně nemohl chytit tempo. Nejvíc to štvalo kluky, kteří se pomalu nedostali na led. Na oslabení nebo přesilovky totiž chodí speciální formace, takže někteří hráči byli pak na střídačce zmrzlí, protože nehráli.

Vítězný gól jste zaznamenal v čase 59:09. Jednalo se o váš nejdůležitější gól v kariéře?
Bezpochyby ano. Problém je, že si ty důležité branky kariéry ani moc nevybavuji, ale ve druhé lize to byl určitě můj nejdůležitější gól.

Loni jste v Přerově vyhráli jediný zápas, zato ten nejdůležitější. Neříkáte si, že je ideální chvíle to zopakovat?
Nic není nemožné. S Přerovem je ohromně důležité držet dlouho nerozhodný stav, teprve pak soupeř znervózní. Když se dostane do vedení, je už náročné nad ním zvítězit. Ale doma jsme si dokázali, že i to jde. Vůbec první výhra nad Přerovem v letošní sezoně by nás teď mohla nakopnout. Minimálně jsme soupeři ukázali, že to s námi nebude mít snadné a série je stále otevřená.


Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.