Hokejisté Karviné dnes vyhráli na Hané i třetí zápas série. Měli v něm paradoxně nejméně práce, respektive odehráli zápas naprosto s přehledem, takže jim nepřinesl závažnější komplikace.

Od prvních minut dávali baníkovci jasně najevo, že jdou za svým cílem. Byli lepší, vyhověli si v kombinaci, častěji a přesně stříleli. Jestřábi se celou první část hledali, a tak prohrávali 0:2. V prostřední části přidal produktivní Ivan třetí gól karvinských barev a bylo vlastně rozhodnuto.

V poslední části padly ještě dva góly, ale Karviná už si bezpečně držela svůj náskok. Bezchybný brankář Iláš propustil za svá záda stejně jako v prvním duelu na Hané jen jeden kotouč a to je v play-off obvykle záruka úspěchu.

Hlasy trenérů

Petr Zachar (Prostějov): „Dneska to už byla trochu křeč. Karviná si zkušeně hlídala postup. Škoda, že jsme ji pustili do vedení, pak už jsme to nedokázali otočit. Zkušenost na straně hostů hrála velkou roli, chlapci bojovali, ale nestačilo to. Soupeř jde dál zaslouženě."

Aleš Flašar (Karviná): „Nečekal jsem postup na tři zápasy, ale jsme za něj samozřejmě rádi. Z mužstva sálala vnitřní síla, od úvodního buly šlo cílevědomě za postupem a neřešili jsme během zápasu závažnější problém."

Jestřábi Prostějov – Baník Karviná 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 52. Handl (Stráněl) – 7. Kowalczyk (Luka), 16. Saliji (Blatoň), 36. Moravec (Ivan), 57. Ivan (Luka). Rozhodčí: Held – Linhart, Lošťák. Vyloučení: 8:7. Využití: 0:1. Oslabení: 0:1. Diváci: 1000. Konečný stav série: 0:3.

Prostějov: Vrba – Kaluža, Jedlička, Kumstát, Arnošt, Jirák, Tomiga, Janota, Finkes – Duba, Černý, Novosad – Kotásek, Handl, D. Šebek – Novák, Kryl, Stráněl – Ševčík, Berčák.

Karviná: Iláš – Javín, Zajac, P. Flašar, Kowalczk, Vnenk, Sznapka, Krause – Moravec, Luka, Badžo – Ivan, Mikšan, Rosůlek – Blatoň, Samiec, Saliji – Nystedt, Miczek, Zuber.