Havířované zahájili v Prostějově výtečně. Lepším pohybem si vynutili převahu, kterou po pár minutách využili Pechanec se Stránským. Očividně zaskočení Jestřábi se dlouho nemohli dostat do hry, ale Korhoň jim vykřesal naději. Tu vzápětí zase zadupal do ledu Prokop a vrátil hostům dvoubrankové vedení.

Ve druhé části se domácí dostali do hry díky přesilovkám. „My naopak vinou vyloučení vypadli z tempa. V poslední třetině už jsme se ale zase zvedli," pochvaloval si trenér AZetu Tomáš Potěšil.

Rozhodující akci vypracoval agilní Pechanec, když na sebe navázal tři protihráče a předložil puk Kolaříkovi, který rozhodl o výhře Havířova. „Hráči prokázali vysoké kvality, tři body mají velkou cenu," byl Potěšil spokojen s návratem svého týmu na první místo tabulky.

To budou jeho svěřenci obhajovat v sobotní odvetě s Jestřáby, která startuje ve Víceúčelové sportovní hale v Havířově od 17 hodin.

Jestřábi Prostějov – AZ Havířov 3:4 (1:3, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 14. Korhoň (Duba, Kumstát), 29. Korhoň (Novosad), 44. Korhoň (Novosad) – 3. Pechanec, 5. Stránský (Sztefek), 18. Prokop (Daneček, Najdek), 46. Kolařík (Pechanec, Balčík). Rozhodčí: Štromp. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:1. Diváci: 1 300.

Havířov: Matoušek – Prokop, Vydra, Krisl, Jonáš, Rimmel, Zientek, Balčík – Najdek, Maruna, J. Daneček – Klimša, Pechanec, Kolařík – Sztefek, Potočný, Stránský – Haas, Bursík, Pavlas. Trenér: Tomáš Potěšil.