„Máme to teď celé rozbité, cestujeme po okolí, do Karviné, do Nového Jičína. Vyjížděli jsme za ledem i do Jastrzebia, kde jsme ale měli týdenní soustředění zakončené zápasem, takže to bylo prospěšné. Nicméně už se nemůžeme dočkat vlastního ledu. Naštěstí od pondělka ho už budeme mít,“ uleví se koncem týdne nejen hlavnímu trenérovi AZetu Martinu Janečkovi, ale hlavně samotným hráčům.

Po solidním výkonu na ledě Vítkovic druhé přípravné utkání AZ zvládl, když polské Jastrzebie porazil na jeho ledě 3:2.

„Nasadili jsme do hry i mladé kluky, ale ten výkon byl od začátku velmi dobrý díky zkušenějším hráčům. Dvě třetiny jsme Poláky přehrávali, pak dostali prostor mladší kluci, ale byla to pro ně dobrá škola. Nám trenérům to také posloužilo, zase jsme z výkonu hráčů vyčetli řadu informací, s nimiž budeme dál pracovat. Pochopitelně šanci dostanou mladí i v dalších zápasech. Nechceme dělat po jednom utkání unáhlené závěry,“ upozornil Janeček.

V týmu teď má až 12 hráčů vyloženě na zkoušce včetně Petra Beránka, loni hráče Slavie. Další nově příchozí budou postupně zasahovat do hry, což se týká i Rusa Viktora Postnikova. „Počítáme s tím, že kádr bude stejně početný jako loni. Chceme do play off, takže musí být. Počítáme se čtrnácti útočníky a osmi beky, které chceme i do tréninků, pokud tedy vycházíme z toho, že během zápasů chceme točit šest obránců a čtyři útočné řady,“ nastiňuje Janeček.

Havířovu by měli pomoci hráči extraligových Vítkovic, se kterými funguje nejhlubší spolupráce. „Postupně přijde v srpnu do týmu až sedm vítkovických hráčů, ze kterých si budeme moci vybrat tři pro sezonu. Další změny budou až předmětem vývoje stavu hráčských kádrů a výsledků v obou klubech. Ale vypadá to nadějně,“ pochvaluje si Janeček spolupráci s ostravským klubem.

Aktuálně jsou v týmu Vítkovičtí Vojtěch Tomi, Jakub Illeš, Jan Hudeček a Tomáš Gřeš.

JKH Jastrzebie – AZ Havířov 2:3 (0:0, 0:3, 2:0)

Branky: 54. Smierski, 55. R. Nalewajka – 23. Haas, 25. Šendera, 36. Fronk. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0.

Havířov: Matoušek – Drtil, Dudek, Petran, Ševěček, Mrowiec, Šendera, Heinzl – Bednář, Sikora, Beránek – Fronk, Maruna, Kanko – Pořízek, Cihlář, Kafka – Bambula, Malina, Haas – Peterka.