Oba týmy čekalo už třetí utkání během týdne, jelikož ve čtvrtek si předehrály vzájemný zápas posledního kola v Mostě. AZ opět nasadil do hry mladé hráče, i několik dorostenců a jeden z nich - Matěj Potočný - se dokonce zapsal mezi střelce.

V herně líbivém utkání padlo devět gólů, většina do mostecké branky. Havířov tak poslal soupeře definitivně do druhé ligy.

„Byl to těžký zápas na fyzičku, protože to bylo třetí utkání v tomto týdnu. Ale hráli jsme dobrý hokej. Mladíci zase nezklamali, i když kteří toho měli v nohách také hodně. Zápas byl atraktivní, bohatý na góly a byla to taková odměna pro fanoušky, kteří chodí pravidelně na naše zápasy. Most také odehrál tři utkání během týdne a bylo to na jeho hráčích vidět, kromě psychické a fyzické únavy se jim asi připočetla i únava z dlouhé cesty," poznamenal po zápase spokojený trenér AZetu Martin Janeček.

AZ Havířov – HC Most 7:2 (1:0, 4:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 13. Hlinka (Kanko, Bahounek), 25. Kanko (L. Bednář, Hlinka), 28. Kurovský (Dudek), 32. Gřeš (Dudek, Dvořáček), 33. Kurovský (Petran, Pořízek), 49. Gřeš (L. Bednář, Potočný), 51. Potočný (Kanko, Gřeš) – 29. Walter (Stříbrný, J. Šimeček), 38. Hora (K. Černý, Havlíček). Rozhodčí: Fiala V. – Adamec, Poruba. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. Diváci: 1059.

Havířov: Šafránek – Chroboček, Holomek, Krisl, Bahounek, Petran, Dudek, Ševěček – Kalus, Hlinka, Kanko – Gřeš, Maruna, Dvořáček – Kurovský, Haas, Pořízek – Bambula, Potočný, Pawliczek – L. Bednář. Trenéři: Janeček a Rimmel.