Karvinským hráčům se dlouhodobě nedaří urvat tři body ve slibně rozehraném utkání. „Tímto způsobem jsme poztráceli už dobrých šest sedm bodů. Dotáhneme to třeba do prodloužení, ale tam prohrajeme," poznamenal trenér Karviné Josef Štoudek.

Soupeře před utkáním dobře odhadl, když tipoval, že se jeho týmu bude proti kombinačně hrajícím hostům hrát dobře. „Jenže první třetinu jsme moc nezvládli. Opět jsme brzy inkasovali a opět jsme inkasovali i na konci třetiny, to je už takový náš nešvar," přibližoval Štoudek.

Od druhé třetiny začali jeho svěřenci lépe bruslit a rázem jich bylo plné kluziště. Po skvělém obratu vedli 3:2. „Tři góly za třetinu jsme snad ještě letos nedali," smál se karvinský kouč.

Vedení ale domácí neudrželi. Technika v 50. minutě srovnala, v závěru vyrobil faul obránce Deutsch, početní výhoda Brňanů se přenesla do prodloužení a tam hosté rozhodli. „Ale bylo vidět, že se nám proti vyspělým týmům hraje celkem dobře. Hodonín byl úlet, jinak jsme schopni hrát vyrovnaně. Samozřejmě to musí být podloženo dobrou defenzivou a gólmanem Pútecem," konstatoval Štoudek. Když má mladý slovenský brankář Karviné svůj den, může Karviná bodovat kdekoliv.

SK Karviná – Technika Brno 3:4 p (0:2, 3:0, 0:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 24. Chomič (Vyčesaný), 34. z tr. střílení M. Kasperlík, 38. Opravil (Jaroch) – 5. Boček (Brzobohatý, Havíř), 19. Kadlec (Stehlík), 50. Stehlík (Kadlece), 61. Havíř (Sedlák). Rozhodčí: Škach – Goňa, Wesley. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:1. Diváci: 200.

Karviná: Pútec – Javín, Deutsch, Baca, Jaroch, Ďuriš, Malík – O. Kasperlík, M. Kasperlík, Juhász – Foltyn, Opravil, Logunovs – Chomič, Pobuta, Václavík – Křibík, Vyčesaný. Trenéři: Štoudek a Fryčer.