Od čtvrtka už bude patřit extraligovému Zlínu. „Honzovi přejeme v nejvyšší soutěži hodně štěstí. Jsme rádi, že se další odchovanec klubu dostal do extraligy," byl trenér AZetu Martin Janeček rád, přestože Marunův odchod znamená oslabení týmu. „Ale bude mít k nám vyřízené střídavé starty, takže ho tady ještě uvidíme," upřesnil Janeček.

Tentokrát mohl být spokojen s výkonem po celých šedesát minut hry. „Navázali jsme na naše předešlé utkání ve Frýdku-Místku, kde jsme nešťastně prohráli, ale už jsme tam hráli útočně a mužstvo se herně zvedlo. Proti Ústí jsme to potvrdili," byl rád Janeček.

AZetu pomohl rychlý start. „To je pravda, při prvním střídání jsme dali gól a mančaft se chytil," vzpomněl si Janeček na Dvořáčkovu trefu.

A nechytili se jen hráči, kteří první třetinu zvládli perfektně. Chytili se i diváci, které domácí borci po delší době potěšili výborným výkonem. „Neustávali jsme v aktivní hře a vytvářeli si šance. Tři góly z pěti jsme dali z dorážek. To mě potěšilo, protože to vypovídá o velké chuti a hladu hráčů jít po brance. To je to, co nám v předchozích zápasech, hlavně uprostřed té krize, hodně scházelo," vybavil si Janeček, na co upozorňoval už před třemi týdny.

Díky lepšímu pohybu Havířovanů se Ústí prakticky nedostalo do souvislejšího tlaku. Muselo spíš odrážet útočné manévry s chutí hrajících domácích. „Bylo vidět, jak si kluci každým dalším střídáním víc a víc věří," pochvaloval si kouč AZetu.

Díky precizní defenzivě se hosté prosadili až za stavu 5:0, a to už na nějaké body pomýšlet nemohli.

Z pohledu nejbližších zápasů je výhra Havířova hodně důležitá. „Je to tak. Čekají nás favorité či přední týmy soutěže, proto jsem rád, že jsme Ústí zvládli za tři body a věřím, že nás to nakopne natolik, že sebereme i favoritům nějaké body," přál by si kouč Havířova.

Do utkání zasáhly v dresu Havířova dvě nové tváře. V případě Lukáše Doudery se jedná o staronovou tvář. Bek Třince už loni v Havířově působil. „Jsme rádi, že je zase zpátky, už loni jsme o něj hodně stáli, ale pak začal být v Třinci více vytěžovaný a k nám se tolik nedostal. Druhým novým bekem je urostlý David Škůrek z Olomouce, který dnes prokázal, že umí i rozehrát a nebude platný jen v obraně," pochvaloval si Janeček.

AZ Havířov – Slovan Ústí n. L. 5:1 (3:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 1. Dvořáček (Petran, L. Doudera), 13. Gřeš (Štumpf, Pechanec), 19. Haas (Maruna), 24. Gřeš (Štumpf, Pechanec), 42. Tomi (Kalus) – 48. Loskot (Kasík, Roubík). Rozhodčí: Kubičík – Měkýš, Rampír. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. Diváci: 1446.

Havířov: M. Laco – L. Doudera, Petran, Krisl, Lenďák, Korím, Škůrek, Bahounek, Dudek – Maruna, Haas, Dvořáček – Gřeš, Pechanec, Štumpf – Ollender, Bednář, Kotala – Kalus, Tomi. Trenéři: Janeček a Rimmel.