„Mrzí nás to kvůli našim fanouškům, kteří za námi do Edenu přijeli a vytvořili tady parádní atmosféru. Cítili jsme se skoro jako doma, o to je ta porážka nepříjemnější,“ uznal hlavní kouč Havířova Martin Janeček.

V první třetině se mu hra jeho svěřenců ještě líbila. „Sice jsme prohrávali, ale úvodní třetina byla dobrá. Začali jsme trpělivě, v obraně nedělali chyby. Bohužel ve druhé části jsme doplatili na nedisciplinovanost. Hned dvanáct minut jsme strávili v oslabení a Slavia díky tomu odskočila na 3:0,“ připomněl Janeček góly domácího Krejčíka.

První tři branky si byly dost podobné, po odražené střele a skrumáži před brankou. „Tam jsme to nezvládli,“ uznal Janeček.

Domácí Krejčík byl střelecky při chuti. Byl označen jako autor hned čtyři domácích gólů. „To ale nebylo o Krejčíkovi, ale našem špatném přístupu v obranné třetině a nedůrazu. My jsme se před poslední částí ještě hecovali, že to zkusíme, ale brzký čtvrtý gól při druhém střídání nás uzemnil. Pak už si to Slavia hlídala,“ připustil Janeček.

Havířov dohrával utkání bez Rusa Postnikova, který si při jedné ze slávistických střel ukázkově lehl do rány, aby ji zablokoval, jenže puk mu nastřelil nohu. „Je to smůla, už na tréninku před zápasem jsme si sami tímto způsobem odrovnali Kaluse. Snad bude do středy připraven aspoň on. Nějaké změny po dnešku ale proběhnou,“ slíbil havířovský kouč. 

Slavia Praha – AZ Residomo Havířov 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 16. L. Krejčík (Kasík), 36. L. Krejčík (J. Drtina, Šafránek), 38. L. Krejčík (J. Drtina), 41. Nedvídek, 54. L. Krejčík (Z. Doležal, J. Holý) – 48. Bambula (Pořízek). Rozhodčí: Grech, Valenta – Rubáš, Šimán. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. Diváci: 849.

Havířov: Falter – Postnikov, Chroboček, Krisl, Drtil, Petran, Staněk – P. Beránek, Sikora, Tomi – Fronk, Rác, Kanko – Illéš, Hudeček, Kotala – Bambula, Maruna, Pořízek. Trenéři: Janeček a Csabi.