„Abych pravdu řekl, stříbro má pro nás cenu zlata. Po celé té komplikované sezoně jsme si jen přáli, abychom se zase dostali do finále," oddechl si karvinský trenér Josef Štoudek.

Jeho tým cestoval na Final four do Černošic u Prahy v pozici kandidáta na titul číslo 2 za suverénní Slavií, se kterou ale v základní části odehrál vyrovnané partie.

Bohužel pro klíčová utkání sezony nemohla karvinská ekipa kvůli zamotaným hokejovým řádům použít dvě důležité hráčky Zíkovou a Přibylovou, což hrálo také svou roli. „Obě holky jsou v naší první pětce, bylo to velké oslabení. Ale podobně na tom byly i další týmy. Je to určitě škoda, protože jsem si myslel, že na závěrečném turnaji by logicky mělo startovat to nejlepší, co je doma k dispozici. Nestalo se a je jen otázka, jestli to něčemu prospělo a kdo za to případně může," poznamenal Štoudek.

1. semifinále: SK Karviná – Cherokees Brno 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)

Karvinské hráčky měly o soupeři jen základní informace. „Samozřejmě jsme věděli o síle Cherokees, které však byly také hodně oslabené, protože nemohly použít snad pět hráček. Ten zápas jsme měli pod kontrolou, čisté konto Blanky Škodové potěšilo," hodnotil vítězné semifinále Josef Štoudek.

Právě Škodová se čerstvě podívá na reprezentační kemp, kromě ní se na něj chystá z karvinských hráček také druhá gólmanka Dvořáková, dále Lerchová a také Zíková s Přibylovou, které však do Final four, jak již bylo řečeno, nezasáhly.

Branky a nahrávky: 17. Kaplanová (Hymlárová), 19. Lerchová (Hymlárová, Walicová), 37. Dom. Navrátilová (Sadilková), 44. Hymlárová, 51. Tomigová (Hymlárová).

2. semifinále: Verva Litvínov – Slavia Praha 1:9 (1:1, 0:3, 0:5)

Hokejistky SK Karviná naplnily hlavní cíl, se který na Final four jely. Dostat se do boje o zlato.

O 3. místo: Cherokees Brno – Verva Litvínov 5:10 (1:1, 3:3, 1:6)

Finále: Slavia Praha – SK Karviná 9:1 (4:0, 3:1, 2:0)

Deset reprezentantek na straně Slavie, čtyři na straně Karviné. I tak by se dal charakterizovat finálový duel o mistrovský titul, jenž nabídl kvalitní ženský hokej. Slávistky se v téměř domácím prostředí zmobilizovaly, z Kanady dokonce přijela ženská reprezentantka Vanišová.

„Bohužel o výsledku rozhodla hned první třetina, kdy tam Slavii spadlo prakticky vše, do čeho plácla. Holky bojovaly, musím je pochválit za to, že nic nebalily ani za dávno rozhodnutého stavu. Výsledek vypadá hrozivě, ale herně tam takový propastný rozdíl určitě nebyl," podotkl Štoudek.

Slávistky ve finále potvrdily extratřídu, Karviná získala stříbro. „Chtěli jsme se hlavně kvalifikovat opět do TOP divize pro příští sezonu, což holky splnily. Nyní se diskutuje o tom, zdali v ženském hokeji ponechat stávající model, nebo přistoupit na nějaký jiný. Já bych byl pro zachování stávajícího, protože holky, které jsou v reprezentaci, to letos měly naplánované právě s ohledem na plnění reprezentačních povinností a termínově to vycházelo dobře, byť byla domácí soutěž dost roztahaná," rekapituloval Štoudek stříbrnou sezonu a na závěr poděkoval městu Karviná za finanční podporu i samotným hráčkám za přístup během celého roku. „Je vidět, že jsme parta. Hrajeme to několik let po sobě téměř v neměnném složení, jen přichází nové talentované holky a právě týmovost bych u našeho družstva vyzdvihl. Holkám náleží velký dík," zakončil Štoudek.

Branky a nahrávky: 5. Povová (Vanišová, Mlýnková), 10. Mlýnková (Erbenová), 13. Patočková (Jůzková), 18. Jůzková (Forejtová), 22. Forejtová (Povová), 24. Dýcková, 33. Chadimová (Dýcková), 52. Vanišová, 56. Patočková (Dýcková) – 36. Hymlárová (Kaplanová).

Karviná: Škodová – Kovářová, Hudečková, Výtisková, Walicová, Dom. Navrátilová, Seroiszková – Lerchová, Hymlárová, Kaplanová – Kytková, Škorpíková, Němcová – Kosellková, Tomigová, Sadilková. Trenér: Josef Štoudek.