„To ale ještě není jisté, protože vedení svazu uvažuje o uzavření extraligy a navíc my sami nevíme, jestli nejvyšší soutěž budeme hrát, protože s postupem vám vzrostou i finanční náklady," upozorňuje trenér mužstva Rudolf Trombík.

„Každopádně je to náš velký úspěch. Už loni jsme vyhráli naši prvoligovou skupinu východ, ale to jsme ještě nejeli na extrafinále, kde se bojuje o postup do extraligy," dodává.

Karvinští in-line hokejisté vyhráli první ligu.Zdroj: PMN Nerez

To se povedlo až letos. I díky sehranosti hráčů. Jádro týmu totiž zůstalo za poslední dva roky stejné, za Karvinou ale začali hrát i bratři Kasperlíkové a Juhász, tedy hokejisté, kteří zvedli kvalitu mančaftu. „Bohužel se trochu potýkáme s počtem hráčů, není nás moc a v sezoně jsme hráli třeba jen v osmi lidech," vysvětluje Trombík.

Hráčům se do in-line hokeje zase tolik nechce, přitom úspěchy jsou. „Ne každý má na in-line buňky a taky je do toho potřeba investovat nejen čas, ale i peníze," přibližuje Trombík. „Nehledě na to, že soutěž trvá v letních měsících, kdy mají hokejisté spíš volno," uznává.

Oslavy hráčů po zvládnutém extrafinále.Zdroj: PMN Nerez

Ale i menší počet hráčů si s nástrahami letošní sezony poradil na výbornou. Karviná ve východní skupině po základní části obsadila třetí místo z deseti týmů, těsně za Břeclaví a vítězným Uherským Hradištěm. „Na zápasy jsme jezdili co čtrnáct dní do Přerova. Soutěž si udržuje stabilní kvalitu, není lehké v ní obstát," vysvětluje Trombík.

Prvních pět týmů tabulky si tedy zahrálo skupinu o postup. Karvinští svou formu dobře načasovali a až na Uherské Hradiště porazili všechny soupeře, takže společně s ním si zajistili postup do extrafinále. „To se hrálo v Praze na hřišti Rolleru. Dojeli jsme tam po čtyřapůlhodinové cestě auty, vyskákali jsme z nich a celí rozlámaní šli hned na první zápas s Lomnicí nad Popelkou," usmíval se Trombík.

Nebylo divu, že po dvou čtvrtinách prohrávali Karvinští 0:6! Jenže pak se už dokonale rozhýbali, převzali nad utkáním kontrolu a nedovolili soupeři už ani ťuk. Vyhráli 12:6 a získali si respekt soupeřů z Čech.

Oslavy hráčů po zvládnutém extrafinále.Zdroj: PMN Nerez

V dalším vyrovnaném utkání přehráli Poličku 6:4, když neproměnili spoustu šancí. „Martin Kasperlík jel snad sedmkrát sám na bránu. Ale potěšilo nás, že za námi po utkání přišli kluci z Poličky a uznali, že takhle je v sezoně ještě nikdo nepřebruslil," vykládal Rudolf Trombík.

Karvinští pak Uherskému Hradišti vrátili porážku ze skupiny o postup i s úroky, vyhráli 10:4 a díky dalším výsledkům se už před posledním utkáním stali mistry celé prvoligové soutěže. „Do posledního zápasu proti domácím se už kluci těžko motivovali, prohráli jsme, ale to nic neměnilo na našem zaslouženém postupu. Máme z toho všichni obrovskou radost," zakončil Rudolf Trombík.

Sestava Karviné: Navrátil, Voznica – Vaštík, Trombík ml., Richter, Václavík, O. Kasperlík, Juhász, M. Kasperlík, Bednář. V sezoně hráli ještě Piecha a Maršálek. Trenér: Rudolf Trombík st.

Výsledky Karviné
Skupina východ: Břeclav 7:10, Boskovice B 5:6 sn, Kings V. Meziříčí 12:5, Tajfun V. Meziříčí 17:5, Uherské Hradiště 9:6, Přerov B 8:3, Přerov C 14:3, Olomouc B 7:11, Hranice 15:3.
Skupina o postup: Břeclav 8:3, Uherské Hradiště 7:10, Kings V. Meziříčí 9:7, Olomouc B 8:6.
Extrafinále: Lomnice n. P. 12:6, Polička 6:4, Uherské Hradiště 10:4, Roller Storm Praha B 5:8.