Hudeček v sobotu de facto zařídil výhru AZetu nad jedním z favoritů soutěže – českobudějovickým Motorem (3:2). Dva góly dal, na poslední nahrál. „Neřekl bych, že mi to vyloženě sedlo, i když se mi utkání povedlo. Celý mančaft odevzdal výborný výkon. Zvládli jsme to kolektivně, a to rozhodlo,“ podotkl po zápase skromně Hudeček.

Chtěli jste se doma vytáhnout?
Samozřejmě, byla to naše domácí premiéra. Chtěli jsme potěšit fanoušky a napravit dojem z těch prvních dvou nepovedených zápasů.

Měnili jste před zápasem na soupeře nějak taktiku? Budějovice jste tři roky neporazili…
Taktika byla jasná, hrát jim do těla, dohrávat souboje. To Budějovicím nevyhovuje, přece jen tam mají vyspělejší, zkušené hráče. Chtěli jsme do nich vletět, nabourávat jim hru. Od druhé třetiny se to dařilo skvěle, tam jsme už byli lepším týmem.

AZ Havířov (v tmavém) - Motor České Budějovice 3:2.
Skvělá premiéra AZetu

Byl jste u všech gólů Havířova. Jak jste je viděl?
Tak ten první bylo přečíslení dva na jednoho, tam jsem prostě vystřelil. Druhý gól si ale budu dlouho pamatovat, takový jsem fakt ještě nedal (Hudeček vypálil tvrdě od mantinelu přesně do vzdálenějšího růžku branky). Tohle vyšlo (smích). Při třetí brance jsme pak využili přesilovku.

Dali jste svým soupeřům vědět, že si na vás mají dát pozor?
Doufáme. Pokud chceme splnit náš cíl a být v první osmičce, možná ještě výš, bude důležité neztrácet doma body a občas něco přivézt zvenku. V útoku máme neskutečnou sílu, musíme toho využít. Pochopitelně nebudeme sázet úplně všechno na útok, to by se nemuselo vyplatit, jen je třeba využít ten potenciál. Pokud se budeme držet své vlastní hry, určitě máme na to přehrát v soutěži každého. 

V Havířově jste už působil, a to v předloňské sezoně. Změnilo se něco?
Moc ne, prakticky všechny kluky znám, z Vítkovic tady jsou i někteří spoluhráči, což je velká výhoda. Na ledě i v kabině si rozumím se všema, takže super. Snad nám to bude klapat.