Honzo, je to pro vás teď asi docela zápřah, ne?
Docela jo, i když mně osobně to nevadí. Raději hraju zápasy.

Zlín čeká v úterý dohrávka s Olomoucí. Bude se týkat i vás?
Zatím nemám informaci, že bych měl hrát i v úterý. Ve Zlíně mi řekli, že teď se mám hlásit v Havířově. Myslím, že tři venkovní zápasy během týdne mi budou stačit (úsměv).

Naposledy jste s Havířovem těsně podlehli vedoucím Budějovicím. Od bodů jste ale nebyli daleko…
Nebyli, proto je to velká škoda. Chtěli jsme do nového roku vstoupit výhrou, byť jsme si byli vědomi toho, že nás čeká lídr tabulky. Ale ověřili jsme si, že se dá hrát i s Motorem. Rozhodla asi ta naše nevyužitá přesilovka pět na tři. Tam jsme měli dát gól a nějaký bod bychom určitě získali.

Co říci k celkové situaci Havířova? Zatím je to po postupu do první ligy vaše nejhorší sezona, souhlasíte?
Bohužel ano, předtím se nám pokaždé podařilo vybojovat si účast v play-off a dá se říci, že někdy po Vánocích jsme už měli prakticky jistotu, že si ho zahrajeme. Letos se nám nedaří odpoutat od těch spodních příček. Ale soutěž je hodně vyrovnaná, což je zřejmé z pohledu na tabulku. Chce to nějakou bodovou sérii. Pak se tým výrazně posune o několik příček nahoru.

Nyní vás čeká náročný týden v podobě tří venkovních zápasů v rychlém sledu. Jak se na ně cítíte a jaký je váš cíl?
Jako tým se cítíme dobře. Mezi svátky jsme pořádně trénovali, to pak bylo vidět i v zápasech proti Přerovu a Prostějovu. Z toho jsme hodně těžili. Věřím, že dobrou fyzičku zúročíme i teď na tom tripu. Tři zápasy v řadě na cizím ledě, to je slušná výzva. Přikládáme tomu velkou důležitost, víme, že body nutně potřebujeme. Věřím, že z těch tří zápasů uhrajeme aspoň dvě výhry, to je náš plán.

Nevadilo vám, že jste po svátcích místo odpočinku dřeli na tréninku?
Ani ne, sami jsme si byli vědomi toho, že to potřebujeme. Když se to nepřežene, je tvrdý trénink prospěšný, je to pak důležitý faktor v rozhodující fázi sezony. Obecně bych řekl, že jsme dost dobře trénovaní, teď to jen prodat na ledě.