„Ale blíže výhře jsme měli už v prodloužení. Tam jsme hráli výborně, vytvořili si šance. K nájezdům to dospět vůbec nemuselo," upozornil Maruna.

Vy jste měli blíž výhře prakticky celou dobu. Nezasloužili jste si rovnou tři body?
Asi jsme měli k výhře blíž už v šedesáti minutách, ale je třeba přihlédnout i ke kvalitám Kladna. To se neporáží každý den. Nebyli jsme daleko od tří bodů, ale i ty dva určitě bereme.

Co se změnilo oproti předchozím zápasům?
Především bránění. Celý tým proti Kladnu šlapal směrem dozadu na sto deset procent. My jsme na tom v týdnu s trenéry hodně pracovali, protože v předchozích zápasech jsme v obraně hodně propadali.

Čím si to vysvětlujete?
Asi snahou okamžitě něco dělat s nepříznivým výsledkem. Byla smůla, že jsme v těch zápasech dostali gól jako první. Pak jsme se hned snažili vyrovnat, nebyli jsme trpěliví a to se nám vymstilo. V první lize už mají mužstva takovou kvalitu, že to vesměs potrestají.

Takže to chtělo jen čekat na svou šanci, na pasáž hry, která vyzní pro vás?
Máme mladý tým, takže je to o zvyku. Ale ano, když dostanete gól, není třeba začít zmatkovat. Jeden gól vám zápas neudělá, to jen ve výjimečných případech.

Zápas proti Kladnu byl z vaší strany velice povedený. Stálo za tím jméno soupeře, že jste se na něj dokázali tak vyhecovat, anebo situace, v níž jste byli?
Asi obojí. Po tom špatném startu už na nás přece jen byl vyvíjen určitý tlak, což se nemůžeme divit, protože jsme byli poslední a potřebovali jsme proti Kladnu už zabrat. Když se chytíte na silném soupeři, je to o to lepší. A nám se to povedlo, defenziva fungovala znamenitě, o čemž svědčí i to, že jsme Kladno vůbec nepouštěli do přečíslení. Všichni příkladně makali. A stál za námi Šimon Hrubec. Když máte v brance takového gólmana, jste na ledě klidnější.

Spadl mužstvu po zasloužené výhře balvan ze srdce?
Oddechli jsme si, to víte, že ano. Ten výkon už měl nějaké parametry, ale ještě důležitější bude ho potvrdit, nejlépe hned teď v Benátkách. My potřebujeme především sbírat body doma a zvenku sem tam něco přivézt. Jen tak se můžeme dostat k cíli, který jsme si vytyčili. I v dalších zápasech proto musíme hrát zodpovědný hokej a plnit si na ledě svoje povinnosti.

Celý rozhovor v tištěném vydání Karvinského a Havířovského deníku.