„Muži skončili v soutěži dvakrát poslední, ale nepřihlášení je hlavně z finančních důvodů," připustil nový předseda klubu Dalibor Boniatti s dodatkem, že mládež v klubu zůstane zachována a aktuálně bude i klubovou prioritou.

„Chtěli bychom začít úplně znovu, proto takový restart. Vždyť na mužský hokej zde chodilo padesát, sto lidí. Tady jsme perspektivu neviděli, nehledě na to, že bez generálního partnera se hokej dělat nedá. Děkujeme aspoň městu, že pomáhá naší mládeži. Té se chceme nyní maximálně věnovat," představil novou vizi hokeje ve městě Boniatti.

Karvinský hokej se ocitl na delší dobu na trestné lavici.Zdroj: Dalibor Sosna

Karvinskému hokeji se nadále daří vychovávat talentované jedince, končí ale vesměs v Havířově, Třinci či Vítkovicích. „Tyto kluby hrají vyšší soutěže a my nechceme, a dětem do deseti let ani nemůžeme, bránit v tom, aby si zahrály v lepších klubech. Nikomu nebráníme v hokejovém rozvoji," zdůraznil Boniatti, který v SK Karviná zůstal spolu s Petrem Skulinou poté, co dosavadní předseda Pavel Zemánek v klubu skončil pro rozličný názor na vedení hokeje.