Baníkovci chtěli rychle zapomenout na předchozí debakl a to se jim od začátku dařilo. Lepším pohybem i nasazením si vypracovali herní převahu a hrozili. Přerovští si sice vypracovali také nějaké příležitosti, ale gólman Iláš už byl zase mužem na správném místě.

Živější Karviná přebruslovala malátné hosty a střílela góly. Hanáci se zmohli jen na jeden, pak ale okamžitě inkasovali znovu. Výhra domácích byla plně zasloužená.

Hlasy trenérů

Aleš Flašar (Karviná): „Klíčový okamžik byl ten náš gól na 2:1. Byla to rychlá odpověď na přerovské srovnání, navíc jsme brzy přidali pojistku. Pak už jsem na střídačce cítil, že to půjde a neprohrajeme. Hráči odvedli koncentrovaný výkon, chtěli ukázat, že devítka v Přerově byl ojedinělý výpadek. A jak je vidno, v play-off se hraje na body v sérii, ne na výši vítězství, což se dnes krásně ukázalo. Jsme maximálně spokojeni a do Přerova si to pojedeme užít."

Lubomír Václavíček (Přerov): „Dneska to byl náš suverénně nejhorší výkon. Chyběl nám pohyb, důraz, nápad, prostě všechno. Těžko říct, čím to bylo. Možná v tom přístupu k utkání. Kluci si asi pod dojmem toho vysokého sobotního vítězství mysleli, že to v Karviné prostě půjde samo. Místo, abychom doléčili šrámy a trochu se připravili na další boje, musíme teď sehrát rozhodující utkání."

Baník Karviná – Zubr Přerov 4:1 (0:0, 1:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 24. Saliji (Flašar, Blatoň), 42. Saliji (Moravec), 44. Rosůlek (Zuber, Flašar), 52. z tr. střílení Luka – 42. Sedláček. Rozhodčí: Obadal, Škach – Goňa, Šimčík. Vyloučení: 14:10. Bez využití. Diváci: 871. Stav série: 2:2.

Karviná: Iláš – Javín, Zajac, Sznapka, Kowalczyk, P. Flašar, Vnenk, Žvátora, Krause – Moravec, Badžo, Rosůlek – Ivan, Zuber, Luka – Blatoň, Samiec, Saliji – Nystedt, Miczek.

Přerov: Vojtek – Pala, Faltýnek, Vlček, Ferenc, Tomeček, Kudělka, Osina – Goiš, Hanák, Sedlák – Sakrajda, Brančík, Málek – Kundrátek, Sprušil, Blinka – Sedláček, Kolář.

Více v tištěném vydání Deníku