Opavští hokejisté si však z jasného zápasu nechali udělat drama. Proti slabému soupeři ovládli první třetinu, ve které si vytvořili třígólový náskok, bohužel také zahazovali šance, čeho soupeř využil, výrazně ožil a dvě minuty před koncem snížil na rozdíl jedné branky. Vyrovnat se mu už ale nepovedlo.

V opavské sestavě opět nastoupil sedmnáctiletý obránce Tomáš Černý, naopak chyběl nemocný veterán Zdeněk Pavelek. „Tomáš už hrál na Technice a nevedl si špatně, včera zvládl těžký zápas za juniorku a dnes podal velmi dobrý výkon, určitě další šanci opět dostane," řekl na adresu talentovaného hokejisty trenér Slezanu David Musial.

Karvinou poslal do vedení bývalý hokejbalový reprezentant Luka, nicméně domácím se podařilo během šesti minut utkání dokonale otočit. „První třetina nám vyšla na jedničku, hráli jsme opravdu dobře," podotkl opavský trenér. Zdálo se, že Slezan zápas v pohodě zvládne. „To jsme si mysleli taky, vytvořili jsme si spoustu šancí, které jsme bohužel neproměnili. Sám jsem zazdil tři," sypal si popel na hlavu domácí útočník Petr Chalupa, jenž si do statistik připsal jeden gól a dvě asistence.

Karviná, která přijela i s posilami z Havířova, bojovala až do konce a nakonec v 58. minutě snížila Klimšou na rozdíl jediného gólu. „Už jsme to ale ubránili a nenechali si tři body vzít. To je pro nás nejdůležitější," dodal David Musial.

Slezan Opava – SK Karviná 5:4 (4:1, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 14. Wolf (Tichý, Chalupa), 16. Polok (Tichý, Wolf), 19. Galvas (Wolf, Chalupa), 20. Kocián (Měch, Galvas), 27. Chalupa (Wolf) – 11. Luka (Chomič), 38. M. Kasperlík (Foltýn), 40. Vyčesaný (Luka, Klimša), 58. Klimša (Vyčesaný, Jaroš). Rozhodčí: Koliba – Vengřín, Gančařík. Vyloučení: 4:8. Využití: 2:1. Diváci: 751.

Karviná: Vrba (21. Tomšů) – Hoďa, Vydra, Jaroch, Čintala, Pisarik, Malík – Luka, Klimša, Chomič – Opravil, Zakuťanský, Juhász – Foltyn, M. Kasperlík, O. Kasperlík – Vyčesaný, Graca, Jaroš. Trenér: Tomáš Výtisk.