Svěřence trenéra Petra Česlíka čekalo v sobotu druhé krajské derby. Na ledě Poruby se ocitli pod tlakem, ale brankář David Iláš, strážce orlovské svatyně, měl svůj den. „Ujali jsme se vedení, semkli jsme se a hráli kolektivně. První třetina se nám povedla, a to přesto, že jsme měli docela marodku," připomněl Česlík skutečnost, že mu z různých důvodů chyběli Galgonek, Tomis, Novák, Kraft a Ciupa.

Orlovou podržel David Iláš v bráně několika skvělými zákroky. „Klobouk dolů před ním, vychytal nás," uznal porubský trenér Tomáš Sršeň.

Orly poškodila situace z 32. minuty, kdy dali gól na 4:1, ten ale rozhodčí následně odvolal. „To byl jasný gól. Brankový rozsvítil, hlavní ho uznal, nevím, v čem byl problém. Navíc si ho pak brankář sám zasunul za čáru a pak vyhodil. Měli jsme vést 4:1," zlobil se kouč Orlové Petr Česlík.

Jeho tým nakonec urval první vítězství na ledě soupeře, byť až v nájezdech, kdy se opět blýskl Iláš. „Pořád je začátek soutěže, a tak nelze dělat závěry. Už si ale pomalu získáváme herní tvář. Taky nám pomohlo, že na nás v Porubě během utkání neřvali diváci," rýpnul si Česlík do orlovských fanoušků, z nichž někteří jemu i mužstvu během domácích utkání spílají.

RT Torax Poruba – HC Orlová 3:4 sn (1:3, 1:0, 1:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 17. Seidler (Vrána, Buček), 38. Wolf (Krayzel, Videlka), 46. Pavlačka (Šindelář) – 13. Hegegy (Sznapka, Pavliš), 18. Mráz (Blatoň, Studený), 20. Badžo (Voznica, Pavliš), rozhodující nájezd Blatoň. Rozhodčí: Fiedler – Novák, Laczko. Vyloučení: 5:9. Využití: 2:1. Diváci: 350.

Orlová: Iláš – Sznapka, M. Zientek, Vydra, Hegegy, Mintěl, Zamecznik – Pavliš, Badžo, Grepl – Voznica, Studený, Mráz – Matějíček, Blatoň, Szajter – Plášek. Trenér: Petr Česlík.

Další zápas hraje Orlová ve středu s Opavou.